Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Delegacija Građanskog pokreta URA predvođena generalnim sekretarom Miletom Radovanićem i  predjsednikom Foruma mladih Milanom Đakovićem posjetila je juče palestinsku ambasadu i upisala se u knjigu žalosti otvorenu povodom nedavnih nemilih događaja. 

Delegacija pokreta URA je istakla da osuđuje svaku vrstu nasilja.

"Za Građanski pokret URA je neprihvatljiv svaki vid nasilja bez obzira na razloge i izgovore pod kojim se ono sprovodi. Ovdje smo da bi istakli podršku palestinskom narodu i izrazili naše saosjećanje sa njihovom patnjom. U 21. vijeku neprihvatljivo je da se na ovakav brutalan način krše ljudska prava", istakao je Radovanić.

Predsjednik Foruma mladih Milan Đakovic izrazio je nezadovoljstvo zbog dešavanja koja godinama traju.

"Scene koje smo imali prilike da vidimo u svjetskim medijima prethodnih dana prikazuju patnju i bol jednog naroda. Na ovaj način želimo da iskažemo našu solidarnost. Krajnje je vrijeme da se ovo pitanje počne rješavati kako se nemili događaji više nikada ne bi ponovili", zaključio je Đaković.

U ime Građanskog pokreta URA u knjigu žalosti upisali su se još i Jelena Đurković i Eldin Ibrahimović, članovi Foruma mladih.