Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Od velikih obećanja u Gradskoj opštini Golubovci  malo šta je ispunjeno. Nema ništa od pompezne najave gradonačelnika Glavnog grada da će na prostoru bivših staklenika u formi privatno-javnog partnerstva biti izgrađen tržni centar. GO Golubovci danas nema ni svoju pijacu na kojoj bi građani ovog područja imali mogućnost da prodaju i kupuju proizvode. Jedina radna mjesta su u malobrojnim ugostiteljskim objektima, trgovačkim radnjama, kafanama i kladionicama, stoji u saopštenju Balše Vujačića, člana podgoričkog odbora URA povodm 8. februara - Dana Gradske opštine Golubovci.

On kaže da aktuelna vlast nije uradila gotovo ništa novo od onog što je obećavala godinama unazad.

„Tako da danas imamo situaciju da se predsjednik GO Golubovci diči sa projektima koji su obećavani godinama unazad a tek sada su počeli sa realizacijom. Počevši od izgradnje kraka bulevara  koji je nedavno otpočet sa radovima a koji će se spojiti na zaobilaznicu oko Golubovaca, zatim izgradnje srednje stručne škole, postavljanje rasvjete u zetskim naseljima i selima i drugim projektima koji sada isključivo služe kao jeftini marketinški trik u susret lokalnim izborima“, naveo je Vujačić.

Ističe da lokalna vlast DPS-a nije ništa učinila kako bi došlo do otvaranja novih radnih mjesta, izuzev  otvaranja radnih mjesta u lokalnoj administraciji, kako bi se uhljebili vojnici partije.

„Sa žaljenjem konstatujemo da vlast DPS-a nije uspjela da od GO Golubovci napravi gradsku opštinu koja makar ima i primjese urbanog centra. Dovoljno je proći najužim centrom Golubovaca i vidjeti da se tu ništa nije promijenilo godinama unazad. Nije otvoren nijedan industrijski pogon, a poljoprivrednici za svoje proizvode teško pronalaze put na tržištu i uvijek su u neizvjesnosti da izgube sav uložen novac u proizvodnji poljoprivrednih proizvoda“, precizira Vujačić

Navodi i da se lokalna uprava sa nebrigom odnosi prema kulturnim i istorijskim spomenicima i da su oni zapušteni i nijesu turistički valorizovani.

„Tu prije svega mislimo na Skadarsko jezero i sve njegove znamenitosti poput Tvrđave Lesendro i  na utvrde srednjovjekovnog Žabljaka Crnojevića. Ni spomen grobnice palim borcima nije rekonstruisan i uređen iako je i to bilo obećano. U Zeti danas nemamo nijednu turističku manifestaciju ili sajam poljoprivrednih proizvoda, osim Dana krapa, iako ovo podneblje važi za najplodnije na teritoriji Crne Gore. Kulturni život gotovo i ne postoji a mladi ljudi su najčešće primorani da u nedostatku sadržaja isti pronalaze u Glavnom gradu“, stoji u saopštenju Balše Vujačića

Na kraju zaključuje da je Građanski pokret URA siguran da će sljedeći Dan opštine njegovi sugrađani dočekati sa više zadovoljstva, sa novom opozicionom vlašću koja će trijumfovati na lokalnim izborima u Glavnom gradu i GO Golubovci.