Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Objava na facebook stranici koalicije DPS-BS-SD u Beranama „Sigurnim korakom Onur – Bogdan – Erol“ sadrži degutatne i neprimjerene natpise koji za cilj imaju širenje nacionalističke mržnje, navode iz beranskog pokreta URA.

Oni kažu da očekuju od koalicije oko DPS-a da se ogradi od stavova iznijetih na ovoj stranici ili da se izvini građanima Berana zbog poruka koje sadrže govor mržnje.Ocjenjuju i da sporna objava osim što sadrži govor mržnje ima i naznake prijetećih poruka.

"Očigledno je da u DPS-u nastavljaju sa starim matricama produbljivanja podjela vodeći se izrekom „zavadi pa vladaj“.  Pozivamo sve aktere izborne kampanje da se uzdrže od govora mržnje i podjele građana Berana po nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti. Bogatstvo Crne Gore i Berana jeste različitost i multietnički sklad. Pokušaji bilo kojeg aktera izborne kampanje da naruši sklad i širi mržnju i podjele su nedopustivi", ističu u pokretu URA.

Dodaju da će građani Berana  na izborima 4. februara kazniti one koji produbljuju podjele u društvu i koji su ekonomski, socijalno, politički, moralno i vrijednosno unakazili i opustošili Crnu Goru i Berane.

"URA neće dozvoliti da DPS i njegovi sateliti povrate vlast u Beranama, a bićemo osvježenje i korektivni faktor u novoj vlasti. URA će učećem u vlasti kroz program reformi osigurati bolji kvalitet života i jednanke šanse za sve građane, jer je krajnje vrijeme da Berane postane grad jednakih šansi za sve", zaključuju u pokretu URA u Beranama.