Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Demokratski front (DF) zatražio je od građanske opozicije da sastave zajednički dokument o daljem viđenju bojkota Parlamenta kako bi se sumirao dosadašnji rezultat bojkota, ali iz GP URA smatraju da to nije način za koordinaciju i komunikaciju u opoziciji. 

"Ako DF očekuje da im podnosimo raporte, da oni postavljaju razne ultimatume i rokove i da mi naše poteze usklađujemo sa njihovim zahtjevima, onda se uzalud nadaju. URA sve vrijeme strpljivo zagovara makar tehničku saradnju opozicije kako bismo ostvarili prvi cilj - organizovanje prijevremenih izbora po uslovima koji su elementarno fer. Za to vrijeme čelnici DF-a prosipaju otrov i pokušavaju da sapletu i uprljaju ostale opozicione subjekte", kazao je potpredsjednik URA-e Neđeljko Rudović za FOS.

Kako navodi, već duže vrijeme iskazuje nezadovoljstvo zbog nedovoljne koordinacije u opoziciji i ističe da je teško objasniti da opozicija nema još na papiru zajedničke zahtjeve u pogledu uslova za održavanje izbora, te da još nije pokrenut razgovor o potencijalnom zajedničkom kandidatu na predsjedničkim izborima. 

"Istovremeno, ukazujem DF-u da bi morali da stave po strani nacionalno-identitetske teme ako iskreno žele opozicionu saradnju. Oni, naprotiv, insistiraju na tim temama. Em, što na taj način indirektno dovode u pitanje državu Crnu Goru, em, što direktno idu na ruku DPS-u dajući im povoda da se lažno predstavljaju kao branitelji Crne Gore", smatra Rudović. 

Za razliku od DF-a, Rudović je mišljenja da je bojkot dao rezultate i da je DPS primoran da pravi ustupke, ali navodi da sam bojkot nije dovoljan. 

Izvor: FOS MEDIA