Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Dugogodišnji zamjenik direktora Nacionalne biblioteke Dragan Mirković, kao nestranačka ličnost podržao je cetinjski odbor Građanskog pokreta URA jer je, kako kaže, u njemu prepoznao snagu i stručnost, ali i hrabre i slobodne ljude kojima su Cetinje i Crna Gora na prvom mjestu.

„Odlučio sam da se, kao slobodan građanin, aktivno uključim u izbornu kampanju sa namjerom da sadašnju nesposobnu vlast zamijene stručniji ljudi, ali - i što je izuzetno značajno, ljudi koji istinski vole svoje Cetinje. Želim da, sa takvim lokalpatriotama, smijenimo ovu katastrofalnu vlast i pravimo bolje mjesto za život našoj đeci“, ukazao je Mirković.

Mirković je pozvao sve hrabre i slobodoumne ljude da slijede njegov primjer i da se aktivno uključe u predstojeće događaje, koji će direktno uticati na kvalitet života u Prijestonici.

Dragan Mirković je prepoznati građanski aktivista, a naročito se bavio problemom Ponora, kao najveće ekološke crne tačke u Prijestonici.

Cetinjska URA je zadovoljna što neko ko „godinama pokušava natjerati lokalnu upravu da riješi ovaj - za Cetinje ogroman životni problem - odlučio da podrži istinski građansku, opozicionu priču“.

Mirković je zaposlen u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“ kao bibliotekar koji posjeduje najveća stručna i profesionalna  zvanja. Pokrivao je razna rukovodeća radna mjesta, a dva puta je biran i za pomoćnika direktora te ustanove. O kakvom čovjeku i profesionalcu se radi dovoljno govori činjenica da je u svom drugom mandate podnio ostavku na mjesto pomoćnika direktora, zbog neslaganja sa politikom upravljanja i urušavanje ugleda jedne od najvažnijih nacionalnih institucija.