Agić: Započećemo ciklus investicija u sportsku infrastrukturu i promovisati sportsko-rekreativni turizam

Kako ističe, sport je visoko na listi prioriteta te koalicije. ,,Za Herceg Novi sport je važan ne samo zbog rekreacije i razvoja djece i mladih, već jer može da igra odlučujuću ulogu u obogaćivanju turističke ponude, kroz sportski i rekreativni turizam. Zato ćemo donijeti dugoročni strateški plan za njegov razvoj”, navodi Agić.

On napominje da zaleđe grada obiluje starim stazama, koje bi uz minimalno ulaganje moglo da bude osposobljeno i prilagođeno potrebama turista. ,,Na taj način, svi koji posjete Herceg Novi bi mogli da uživaju u krajoliku kroz koji prolaze i pogledu na grad i more”.

Kandidat za odbornika koalicije Crno na bijelo – Može Bokeški ističe da opština mora da pruži veću podršku pri održavanju brojnih malih, ljetnjih bazena i plaža. ,,Ljetnja vaterpolo liga ima veliki potencijal za turističku valorizaciju, ukoliko bi se na pravi način promovisala. Osim toga, i plaže Herceg Novog, se mogu iskoristiti u sportske svrhe, izgradnjom montažnog terena za sportove na pijesku, poput fudbala i odbojke”.

Agić tvrdi da će koalicija Crno na bijelo – Može Bokeški sportu i sportistima u Herceg Novom omogućiti, naročito kroz finansijsku potporu, da u punom kapacitetu nastave sa svojim aktivnostima. ,,Stipendiraćemo mlade sportiste koji se ističu značajnim rezultatima. Sportu treba sistemski pomoći, zato ćemo započeti ciklus investicija u sportsku infrastrukturu i promovisati sportsko-rekreativni turizam. Herceg Novi će ostati grad šampiona – Crno na bijelo – Može Bokeški”, zaključuje.