Adžić: Plan Spajića i Mandića je da uruše svaku instituciju i ponize Crnu Goru, ali raskrinkani su i biće zaustavljeni

,,Posljednja 24 časa najslikovitije prikazuju pokušaj Spajića i Mandića da obesmisle rad Vlade, Skupštine i Predsjedika Crne Gore i unesu totalnu konfuziju i nestabilnost u državi”, saopštio je poslanik i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

Kako je naveo, za direktora Uprave policije izabran je čovjek koji po tvrdnjama premijera nema podršku nijednog člana Vlade i koji nema podršku nijednog poslaničkog kluba u Skupštini Crne Gore. ,,Dakle, u najsloženijem bezbjednosnom momentu, nakon niza obračuna organizovanih kriminalnih grupa i pred sam špic turističke sezone o bezbjednosti svih građana i turista brinuće čovjek koji nema povjerenje ni podršku izvršne i zakonodavne vlasti. Osim toga, Spajić je ponovo pobjegao od kontrolnog saslušanja Odbora za bezbjednost i odbranu koje je, nakon tri mjeseca i nekoliko odlaganja trebalo da se održi 16. jula, i da odgovore na brojna pitanja koja se tiču nezakonitog izbora vršioca dužnosti direktora Uprave policije, stanja u sektoru bezbjednosti i alarmantne bezbjednosne situacije u državi”.

Osim urušavanja institucija, navodi Adžić, Spajić i Mandić su udruženim i koordinisanim aktivnostima pokušali obesmisliti rad Predsjednika države nedolaskom na konsultacije i to oko vjerovatno jedinog pitanja za koje postoji opšti društveni konsenzus, a to je evropska integracija i ulazak Crne Gore u EU. ,,Time su jasno poslali signal da se želi urušiti i obesmisliti djelovanje svake institucije u Crnoj Gori, a država poniziti i predstaviti kao disfunkcionalna. Ipak, njihov plan smo raskrinkali i debakl koji su doživjeli u Budvi i Andrijevici je samo početak njihovog političkog poraza koji će neminovno uslijediti”, zaključuje.