Advokat Milija Mijanović podržao listu “Crno na bijelo – Može Nikšić”

On je poručio da je Nikšić uvjek bio sredina u kojoj su se cijenile građanske vrijednosti, porodica i pojedinac koji radi i stvara, ali i dodao, da nažalost za zadnjih 30 godina nigdje kao u Nikšiću nije došlo ni do moralnog ni do materijalnog sunovrata.

“Gurali su nas i u kriminal i u nacionalizam, prebrojavali nas kako se ko osjeća, i dalje nastavljaju s istom pričom, samo u malo drugačijoj formi, i naravno sad se pokrivaju “brendom” Evrope. A građani Nikšića i dalje žive u gradu iz koga mladi ljudi odlaze glavom bez obzira.  Sada sam siguran da za odlaskom neće više biti potrebe, čuda se uvijek dešavaju kad treba, došle su promjene koje više niko ne može da zaustavi. Tim promjenama smo mi – građani dali dobar pravac, gledajući naprijed, a ne iza sebe, i samo mi možemo ovom gradu da vratimo onu njegovu prepoznatljivu snagu i dobri duh”, kazao je Mijanović.

On je istakao i da je “svim Nikšićanima kojima su Nikšić i Crna Gora u srcu, izbor lakši nego ikad.

“Ne možemo gledati u prošlost niti za to imamo više vremena. Naša budućnost ne zavisi od toga ko smo i odakle smo, nego kuda idemo. I zato promjene moraju da se nastave. Mi, slobodni građani koji ne moramo nikome da polažemo  račune kako se osjećamo i izjašnjavamo, ovom gradu ćemo donijeti novu energiju i slobodu koja svakom  čovjeku pripada. Neće biti lako, ali ako je 30. avgusta mogla Crna Gora, može sada i Nikšić, može i siguran sam da ćemo ubrzo svi opet biti ponosni na ovaj naš grad”, poručuje Mijanović.

Mijanović je rođen u Nikšiću, živio i školovao se u Moskvi, Beogradu i Podgorici a zadnjih 14 godina radi samostalno kao advokat.

Govori strane jezike i specijalizovao se za zastupanje stranih pravnih i fizičkih lica koja su na razne načine vezana za Crnu Goru po svim pitanjima, počev od direktnih stranih investicija, pa do pravne pomoći u vezi sa međunarodnom zaštitom.

Inicijalni je potpisnik platforme “Crno na bijelo”.