Abazović: U 2023. ostvareno 1.437 milijardi eura prihoda od turizma, rekordna je prošla a ne 2019. godina

,,Iako je nova Vlada do sada uspješno izbjegavala da izađe javno sa podacima, sada je zvanično stigla potvrda onoga što smo stalno najavljivali, a to je da je prošla sezona bila najbolja kada je riječ o turističkom prometu u istoriji Crne Gore”, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović dodajući da je u 2023. godini ostvareno ukupno 1.437 milijardi eura od turizma, što je za nekih 400 miliona više u odnosu na, do sada, najbolju sezonu iz 2019. godine kada je prihodovana jedna milijarda.

Abazović je istakao da u cilju tačnog informisanja javnosti, kao i izbjegavanja manipulacije brojkama koje su, na žalost, postale svojstvene novoj izvršnoj vlasti, treba reći da od sada poređenja za sektor turizma treba raditi u odnosu na 2023. godinu jer je ona rekordna, a ne u odnosu na 2019. koja je do sada služila kao reper.

,,Tako je, na primjer, u prvom kvartalu ove godine, Crna Gora od turizma prihodovala 81 milion eura, što je za 24 miliona eura manje u odnosu na prvi kvartal rekordne 2023. godine kada je prihod iznosio 105 miliona”, naznačio je Abazović navodeći da pad ne čudi ako znamo da zimska sezona nije ni postojala.

,,Ipak, nadamo se da će glavna sezona opravdati očekivanja i time popraviti ukupni godišnji skor. Ponosan sam na sve turističke poslenike širom naše države, koji su zajedno sa Vladom koju sam vodio, lokalnim upravama i brojnim entuzijastima iz ove oblasti, dali doprinos da Crna Gora postavi novi rekord”, naznačio je Abazović zaključujući da se treba takmičiti u dobru i na kraju godine uporediti rezultate, a da do tada svim posjetiocima koji izaberu da svoje odmore provedu u Crnoj Gori, želi dobodošlicu u najljepšu zemlju svijeta!