Abazović: Plav je biser Crne Gore, zadržati stanovništvo

“Plav je biser Crne Gore i kao grad sa bezbroj prirodnih potencijala decenijama unazad nepravedno je i sistematski zapostavljan od strane nadležnih institucija. To se ogleda i u današnjoj slici grada koji umjesto bogatog i prosperitetnog mjesta sa kvalitetnim životom za njegove građane nudi sasvim drugu krajnost. Takva slika se pod hitno mora mijenjati a to je zadatak svih dobronamjernih subjekata u društvu koji u ovom segmentu mogu na bilo koji način pomoći”, poručio je Abazović.
 
On je u čestitki naveo da lokalna uprava u saradnji sa državnim institucijama mora spriječiti svako dalje raseljavanje stanovništva sa ovog područja uz stimulativne i motivišuće mjere za građane.

“Infrastruktura u opštini se mora znatno osnažiti a grad kvalitetno povezati sa ostalim gradovima u državi. Kao značajne grane razvoja vidim poljoprivredu i turizam koji se dodatno moraju osnaživati i insistirati na njihovom daljem unapređenju. Plav je mjesto sa bezbroj prirodnih ljepota, netaknute prirode, pejzaža od kojih zastaje dah. To su resursi koji ne smiju ostati nedostupni građanima i turistima i koji moraju poslužiti za razvoj lokalne zajednice. Poljoprivreda se mora dodatno unaprijediti mehanizacijom i novim mjerama u tom procesu”, kazao je Abazović.
 
On je poručio i da je Plav grad koji ima bezbroj mogućnosti i da vjeruje da će se te mogućnosti u dogledno vrijeme znati na najbolji način iskoristiti zarad kvalitetnijeg života svih građana ovog grada.