Abazović – Perović: Svađe koriste samo DPS-u, građani hoće dogovor

Iz ove partije kažu da postojeća atmosfera unutaropozicionih svađa pogoduje jedino DPS-u i da je zadnji trenutak da se stane na kraj sa takvom praksom i za trezvenim ponašanjem jer građani hoće dogovor.

„Izborni sistem u Crnoj Gori mora doživjeti korjenitu reformu jer sa instuticijama poput Agencije za sprječavanje korupcije, Vrhovnog i specijalnog državnog tužilaštva, Radiotelevizijom Crne Gore, Državnom izbornom komisijom i mnogim drugim nema govora o slobodnim i fer izborima“, poručili su Abazović i Perović sa sastanka.

Iz Građanskog pokreta URA su saopštili i da je ta partija ostala privržena Sporazumu za budućnost na koji su stavili potpis pred preko 20 hiljada građana i da ih to dodatno obavezuje na odgovornost.

Iz URE zaključuju i da su Abazović i Perović na sastanku bili  jednoglasni u poruci da nema svrhe učestvovati u izborima ako oni ne budu slobodni i ako u međuvremenu ne dođe do korjenitih reforma postojećih izbornih uslova i Vlade građanskog jedinstva, shodno Sporazumu, najkasnije do 01.12.2019. godine.