Abazović na završnoj konvenciji koalicije „Može Podgorica-Ovo je naš grad!“: Režim Mila Đukanovića ciglu po ciglu otpada sa trvđave organizovanog kriminala Bemax koalicije

„Poručujem šefovima Bemax koalicije i onima koji su se danas sastali u Hotelu Podgorica Lazoviću, Uboviću i Spičanoviću da ove ljude ne mogu zaustaviti. Režim Mila Đukanovića ciglu po ciglu otpada sa trvđave organizovanog kriminala Bemax koalicije. Vaša politika će da izgori u dimu šverca cigareta koji je klinički mrtav u našoj državi i koji će tek dobiti tužilački i sudski epilog u narednom periodu“, saopštio je tokom večerašnje završne konvencije koalicije „Može Podgorica-Ovo je naš grad!“, predsjednik Građanskog pokreta URA i premijer Crne Gore dr Dritan Abazović.

Kako je kazao, ponasan je što vlada koju predvodi, iako je trajala najkraće u istoriji, ne prestaje da ostvaruje rezultate koje građani nisu vidjeli do sada.

„Danas smo penzionerima minimalnu penziju povećali za 100 eura. Otvaramo fabrike u Tuzima, borimo se za svaki pedalj Crne Gore. Ponosan sam što sam potpisao temeljni ugovor, neka se narod u Crnoj Gori miri. Jedina prepreka su nam ljudi koji stoje unutar tvrđave organizovanog kriminala i ne dozvoljavaju slobodnim građanima, koje su davno ostavili na marginama, da uđu u svoju tvrđavu, u svoju državu i svoje gradove. Vrijeme je da uđemo u sigurnu luku i podržimo ljude koji vole svoj grad. Luka će to učiniti 23. oktobra“, naveo je Abazović.

„Još četiri dana DPS može da svakog dana bira Ivana Vukovića u nelegitnimnoj Skupštini Glavnog grada za gradonačelnika Podgorice. Nakon 23. oktobra završeno je sa DPS-om u Podgorici, a to znači da je završeno sa kriminalnom, pljačkom i korupcijom”, istakao je tokom večerašnje završne konvencije kandidat za gradonačelnika ispred liste „Može Podgorica-Ovo je naš grad!“ Luka Rakčević.

 Rakčević je kazao da će se borba za Podgoricu i kvalitetan život za sve građane i građanke nastaviti, kao i da će graditi zelenu, održivu i evropsku Podgoricu.

„Mi dišemo za ovaj grad i bavimo se njom već dugi niz godina, a ne samo pred izbore kao što to drugi čine. Bili smo tu kada je DPS želio da gradi solitere i da uništi jedan od najljepših dijelova Podgorice, Blok V. Bili smo tu kada su željeli da naruše zeleni prostor kasarne Morača, bili smo tu kad su ucrtavali 150 hiljada betona u srcu Njegoševog parka i željeli da ih namjeste svojim privilegovanim tajkunima. Bili smo tu, da zajedno sa vama zaštitimo Goricu i Ljubović, kao i da spriječimo sve štetetne naume DPS-a“, poručio je Rakčević.

„Važno je da dobijemo ovu borbu za naš grad, ne zbog URE nego zbog Podgorice i Crne Gore. Pokazali smo da nam brojke nisu prioritet. Pokazali smo da broj mandata nije faktor uspjeha. Imamo viziju, hrabrost i spremnost da donosimo teške odluke“, istakla je politička direktorka URE i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović.

Ona je dodala da je URA za razliku od političkih kalkulanata, koji vođeni samo brojem mandata, nemaju hrabrost da izađu iz zone komfora, spremna da rizikuje u korist Crne Gore i u korist pomirenog društva.

Ovom prilikom obratio se predsjednik Albanske Alternative i predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj i poručio da činjenica da predstavlja manjinski narod ne znači da im treba tutor i zaštitnik, već da učešćem u ovoj koaliciji želi poslati poruku da je moguće izgraditi čvrsto partnerstvo na ravnopravnoj osnovi.

„Moramo prevazići podjele koje nam se serviraju. Manjine u Crnoj Gori nisu ničije vlasništvo! Svaki pripadnik manjinskog naroda sanja da živi u državi u kojoj neće biti prepoznat kao manjina, već da ćemo svi biti ravnopravni u društvu koje nudi jednake šanse i mogućnosti za sve“, naveo je Đeljošaj.

„Za one kojima je tako teško zbog prethodnih dvije godine, poručujem da nakon 70 godina političke kome nije lako, ali da smo politički probuđeni i da smo našli političko težište, a to su građani. Svako onaj ko ostane kući poklanja glas DPS-u i odustaje od borbe, a svako odustajanje je vraćanje na staro, što je korak unazad koji nije dostojan života“, poručio je večeras predsjednik CIVIS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Srđan Pavićević.

„Poručujem Đukanoviću da u Crnoj Gori nema nacionalnih manjina, mi smo autohton narod, svoj na svome! Ne moraš da nas prepadaš, nema straha. Postojaće Podgorica dokle je Ribnice, Cijevne i Morače, postojaće dok je Dajbaba, Ljubovića i Gorice“, kazao je kandidat za odbornika liste „Može Podgorica-Ovo je naš grad!“ Sead Sejo Mandić.

On je dodao da su promjene u Crnoj Gori nezaustavljive te da je siguran da će ova koalicija i dalje biti stožer promijena „Postojaće Podgorica dok je Dritana, Miloša, Filipa, Neđa, Ane, Milene i Luke. Zato 23. oktobra glasajte broj 6. Glasajte Građanski Pokret URA, zadnja nam je ura“, zaključio je Mandić.