Abazović iz Bijelog Polja: U ovoj kampanji DPS sakrio ime, zastavu, boju, ali ne i retoriku koja i dalje sije mržnju

„Jedina partija koja je ostala zamrznuta u prošlosti je partija koja je sakrila ime i przime. DPS je sakrio ime, zastavu, boju ali nije svoj glas koji i dalje sije mržnju. Od tolike brige za manjine u Bijelom Polju, doveli su do toga da se narod dijeli, da se sjever prazni i ostaje samo za one koji su im lojalni. To nije Crna Gora, naša zemlja je zemlja koja ne pravi nacionalne, vjerske i etničke razlike. U građanskoj državi svi smo jednaki. Sad vam obećavam, da ovaj iznos od 7 miliona koje je Suada Zoronjić izborila za vašu opštinu, nije konačan. Dobićete osmi milion jer je ova vlada obećala da će svaka opština koja preda projekat za razvoj sjevera dobiti milion“, saopštio je na večerašnjoj završnoj konvenciji liste „Može Bijelo Polje, može Crna Gora“ predsjednik Građanskog pokreta URA i premijer Crne Gore dr Dritan Abazović.

Kako je kazao, činjenica je da iza svakog nacionalizma na zapadnom Balkanu stoji korupcija. Dodaje „nju održavaju ljudi koji žele statu quo jer njima to odgovara. Svi ti koji to žele su oni koji pokušavaju drugima da nametnu teret zbog stopiranja ulaska u EU, a nisu u stanju da podrže nijednog sudiju Ustavnog suda i odblokiraju institucije“.

Ovom prilikom oglasila se nositeljka liste bijelopoljske URE  „Može Bijelo Polje-Može Crna Gora!“ Suada Zoronjić: „Transformisaćemo naš grad u evropski grad koji će biti kulturno jači, ekološki, zeleniji i omladini privlačniji za život. Pokazali smo kako se tretiraju i realizuju vaše želje, kako se reformiše školstvo, zdravstvo, poljoprivreda i infrastruktura“.

„Pokazaćemo 23. oktobra kako se vodi grad i brine o građanima konstantno, a ne samo pred izbore. Neznani i nepošteni su oni koji nas ponižavaju i udaraju na naše dostojanstvo. Mi ćemo se baviti onim što su stvarne potrebe građana Bijelog Polja. Oni se neće nikada promijeniti, jer lopov nikada ne prestaje da krade. Nakon 30 godina više im nije potrebna prilika da dokrajče sve što su uništili“, istakla je Zoronjić.

„Predsjedniku koji toliko brine o manjinskim narodima, moram obrazložiti šta je istinska borba za njihova prava. To je ono što je uradila 43. vlada Dritana Abazovića u kojoj nikad nije više bilo članova manjinskog naroda, čast mi je što sam u vladi u kojoj je premijer pripadnik manjinskog naroda. Ova vlada je potpisala „Temeljni ugovor“ i dala islamskoj zajednici 7 hiljada  hektara zemljišta u Podgorici. To je istinska borba za manjine!“, kazao je večeras kandidat za gradonačelnika barske koalicije „Može Bar! Može Crna Gora!“ Goran Đurović.

Kandidat za odbornika bijelopoljske liste URA Nikola Purić, istakao je da su pred Bijelopoljcima ostala samo 4 dana do promijene, te da je uvjeren da će smijeniti lokalnu vlast u Bijelom Polju.

“Gospodi iz Bemax koalicije koja se brine zašto doktor Erović nije na listi poručujem da je on na listi najboljih doktora i menadžera u bolnici. Tu je sa nama, gdje mu je i mijesto, ali vi to ne vidite od dima švercovanih cigareta”, kazao je predsjednik odbora i kandidat za odbornika bijelopoljske URE Hajrudin Hajro Bučan.