Abazović građanima Nikšića uputio čestitku: Slavna prošlost da bude izvor novih pobjeda u budućnosti

Čestitka za lokalno rukovodstvo grada je izostala, jer kako objašnjavaju u URI, ne mogu čestitati Dan opštine rukovodstvu koje je na nedemokratski i sjevernokorejski metod došlo na vlast u toj opštini.

„Na način koji je zastiđe i Nikšića i Crne Gore i koje će ostati upisano crnim slovima u kalendar demokratskog razvoja države i grada“, objašnjavaju iz URE.

Abazović u čestitki građanima kaže da je za Nikšić koji je nekada bio nadaleko poznat industrijski centar, „napore za privlačenje investicija u proizvodne pogone trebalo bi staviti na vrhu prioriteta“.

„Nikšić kao grad zaslužuje mnogo brižljiviji odnos prema njegovim prirodnim potencijalima koji ni upola nijesu valorizovani i iskorišćeni u cilju razvijanja grada pod Trebjesom. Zabrinjava sve češća migracija građana što bi trebalo shvatiti kao alarm za svakog onog ko Nikšiću želi dobro i ko je u poziciji da učestvuje u kreiranju budućnosti ovoga grada“, navodi Abazović.

Ocjenjuje i da bi pružanje perspektive i iskorišćavanje bogatih prirodnih resursa zadržalo građane na područje Nikšića.

„Pozdravljam svaki napor kako bi se život građana Nikšića dodatno poboljšao i kako bi Nikšić bio na putu da vrati stari sjaj. Vraćanje starog sjaja grada treba da je zadatak svakog subjekta u društvu koga vode iskrene namjere i želje. Slavna prošlost Nikšića neka bude izvor napajanja za nove pobjede u budućnosti svih građana grada pod Trebjesom“, zaključuje lider URE u čestitki.