Abazović čestitao Vajsu izbor za kopredsjednika Zelenih Evrope

Abazović je u čestitki naveo da je ovakav izborni ishod dokaz Vajsove uporne politike, iskrenog pristupa koji ima i izvrsnog posla koji je uspio postići u prethodnom periodu.
 
“To je rezultat koji nam daje dalji zamah za jačanje talasa zelene politike svuda u Evropi. Očekujemo od zelenih stranaka Evrope i od vas, kao novoizabranog lidera, da budete progresivne snage širom straog kontinenta. Iskreno vjerujemo da su Zeleni Evrope jedini garant sprovođenja suštinske zelene politike. Ovo je veliko osnaživanje i dodatno opredjeljenje da, kao vaši partneri u Crnoj Gori, moramo uložiti napore u postizanju zajedničkih ciljeva. Sigurni smo da ćete kao novi kopredsjednik podržavati i zalagati se za to da zapadni Balkan postane dio Evropske unije”, naveo je Abazović u čestitki.
 
On je u čestitki naglasio i da će URA nastaviti da gradi prijateljski i partnerski  odnos s zelenim strankama Evrope a sve sa ciljem promocije zajedničkih vrijednosti i da se on lično raduje zajedničkom radu na napretku i boljitku Crne Gore i cijele Evrope.
 
Iz URE dodaju i da je zelena politika garancija snažnije borbu za mir, ljudska prava, inkluziju ugroženih grupa, toleranciju, rodnu ravnopravnost, bolju socijalnu politiku, bolju zdravstvenu politiku, politiku koja se brine o obrazovanju, i možda najvažnije, politiku koja strastveno čuva prirodne resurse svake države i samim tim u globalnom svijetu izražava novi vid prijeko potrebnog patriotizma.
 
Podsjećaju i da je Tomas Vajs krajem avgusta boravio na njihov poziv u Crnoj Gori i tom prilikom iskazao privrženost evropskoj budućnosti Crne Gore gdje je URU označio kao bitnog faktora u tom procesu.