Abazović čestitao Novu godinu: Nikad više 2019!

“Prošla godina je počela najvećim aferama u istoriji Crne Gore, koje su po prvi put pokrenule veličanstvene građanske proteste protiv korupcije. A kao da je Koverta pokrenula lavinu, jer kako je godina hvatala zamah, tako su se ređale nove afere. Zbog toga je dobro podsjetiti na aferu stanova za funkcionere, korupcijunu tužilaštvu, treći mandat predsjednice Vrhovnog suda, krađu struje, šverc kokaine i brojna druga dešavanja, kojima smo svjedočili tokom 2019. godine”, ukazao je Abazović.

On je istakao da je od starta bilo vidljivo da “ovo nije bila godina koju ćemo pamtiti po dobru, a da je to pokazao i njen kraj – koji smo dočekali u nemirima i retorici koja je poražavajuća za treću deceniju 21. vijeka”.

“Stoga, neka 2020. godina donese sve što predhodna nije uspjela. Afirmisanje pravde, solidarnosti, vladavine zakona, tolerancije, dijaloga, progresa i ekonosmkog boljitka, uz rješavanje političke krize. Neka bude drugačija od svih do sada, da konačno vratimo nadu u bolju budućnost. Da dođemo do poštenih izbora i legitimnih predstavnika državnih institucija. Da konačno dočekamo istinske korijenite promjene i stanemo u red demokratskih država, kako dolikuje savremenom svijetu”, istakao je Abazović.

On je, na kraju, poručio da svim građanima želi ugodne praznike.

“U nadi da ćete je dočekati u zdravlju, dobroj atmosferi i porodičnoj toplini, svima želim – srećnu novu 2020. godinu”, zaključio je u čestitci, lider pokreta URA Dritan Abazović.