Abazović čestitao građanima Dan opštine Kotor: Grad vratiti građanima

On je u čestitki za Kotor naveo da praznik grada čestita građanima drevnog grada sa željom da svaki naredni praznik grada bude sa većim povodom za slavlje.
 
“Kotor je oduvijek odolijevao teškoćama i porobljivačima i uvijek se dizao u punom svjetlu. Grad je sa našim najvećim kulturnim i istorijskim bogatstvom i važan turistički i lučki centar države. Grad u kojem su se ukrštali razni uticaji kultura na ovom prostoru i koji je sa svojim razglednicama ponio glas Crne Gore svugdje u svijetu”, stoji u Abazovićevoj čestitki Kotoru.
 
On je naglasio i da je kotorska lokalna zajednica u ovom momentu zapala u ćorsokoak i pokazala nedostatak  demoktratskih načela , ali da ne sumnja da će Kotor koji je kulturna prijestonica Crne Gore znati da s u odupre tim problemima. se stvari vrlo brzo iskristalisati.
 
“U daljem razvoju Kotora neophodna je sistemska i odgovorna politika koja će razumjeti šta su interesi grada i građana. Potrebno je imati poseban senzibilitet za gradsko nasljeđe i kulturu koju treba brižljivo paziti i ne dozvoliti da se grad povinuje interesima krupnog kapitala i nteresu pojedinaca”, istakao je on.
 
Napomenuo je i da svako rukovodstvo drevnog grada treba da bude odraz demokratske i slobodno izražene volje građana, što to sada nije slučaj, ali i da je obaveza svake naredne vlasti da odgovorno i sistematski pristupa problemima građana i grada uz uvažavanje svih subjekata i dobronamjernih ideja.