Abazović čestitao Dan opštine Tivat: Grad oprezno da upravlja svojim ekonomskim resursima

“Tivat je grad novog zamaha razvoja crnogorskog turizma i primjer kako se kroz potenciranje svojih prirodnih bogatstava može ostvariti solidan ekonomski napredak grada. Ipak, na tom putu mora se brižljivije gledati na interese građana i grada i ne dozvoliti da interesi krupnog kapitala prevladaju interese građana”, napomenuo je Abazović.
 
On je pomenuo problem vezane za ekonomske resurse koje se nalaze na teritoriji Opštine Tivat a u zadnje vrijeme su predmet privatitazicije.
 
“Tivat vrlo oprezno mora upravljati svojim resursima a sve odluke moraju biti kompatibilne sa interesima građana i demokratskim procedurama koje njih prate”, istakao je Abazović.
 
On je pomenuo i problem neravnomjernog razvoja Tivta i kazao da se on mora ravnomjernije razvijati i svim građanima omogućiti iste uslove i servise.
 
“To i dalje ostaje izazov za aktuelnu ali i svaku narednu lokalnu vlast u Tivtu. Blagodeti ekonomskih benefita mora osjetiti svaki građanin Tivta jer je to krajnji cilj svake odgovorne i brižljive vlasti”, zaključio je lider URE.