Abazović čestitao Dan opštine Pljevlja: Grad zaslužuje mnogo brižljiviji odnos

“Pljevlja su oduvijek raspolagala prirodnim resursima koji se domaćinskim odnosom mogu iskoristiti u dobrom pravcu na dobrobit svih građana Pljevalja i Crne Gore. Time bi grad postao značajan industrijski i razvojni centar zemlje a migracija stanovništva bi se smanjila i gradu udahnuo novi talas razvoja”, kazao je Abazović.
On je istakao i da je problem Pljevljaka to što se njihova prirodna bogatstva krčme na druge adrese a malo blagodeti ostaje u gradu pod Golubinjom.
“Vjerujem u svoje lično i u ime Građanskog pokreta URA da će biti dovoljno političke brige i zrelosti aktuelne ali i svake naredne lokalne vlasti kako bi se decenijski neriješeni problemi Pljevalja riješili. Pljevlja zaslužuju mnogo brižniji odnos i državne vlasti imajući u vidu ukupan značaj njegovih resursa za razvoj zemlje”, navodi Abazović u čestitki.

U čestitki Abazović napominje i velike ekološke probleme grada i kaže da takvo stanje zahtijeva brižljiv odnos nadležnih i brzo rješavanje tog decenijskog problema.

“Ekološki problem Pljevalja i dalje ostaje visoko na ljestvici svih gradskih problema jer umnogome remeti pravo na zdravu životnu sredinu svih građana Pljevalja. S tim problemom se mora izaći na kraj i on je preduslov za svaki dalji napredak Pljevalja. Nadam se da će to uvidjeti ova ali i svaka naredna lokalna i državna vlast”, poručio je na kraju Abazović.