28. novembra odblokirati Ustavni sud, ko ne glasa za deblokadu protiv je evropske budućnosti

Pozivamo kolege u parlamentu da 28. novembra izglasamo sudije Ustavnog suda, čime bi on bio odblokiran a što bi omogućilo funkcionisanje sistema.

Svako ko ne bude glasao za izbor sudija Ustavnog suda protiv je evropske budućnosti Crne Gore i cilj mu je destabilizacija sistema i države.

Vrlo važno je kompletirati sastav Ustavnog suda, za to imamo kvalitetne kandidate a ukoliko se za sve ne može postići dogovor, onda barem kao odgovorni političari moramo izabrati makar jednog sudiju kako bi odblokirali instituciju.

Na važnost izbora sudija Ustavnog suda dovoljno govori i dopis zastupnice Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu i apel da dalja blokada Ustavnog suda može u potpunosti ugroziti reputaciju i međunarodni ugled Crne Gore i podrijeti njen pravni poredak.

Zbog toga 28. novembra vidjećemo kome je istinski stalo do funkcionisanja sistema i evropskih vrijednosti Crne Gore odnosno ko bi takve procese da opstruira. Deblokadom Ustavnog suda stiču se uslovi da se pred njim provjeri bilo koji zakonski akt.

Umjesto dizanje tenzija i pokušaja destabailizacije države i sistema pozivamo kolege na konstruktivnost i izbor sudija što je osnova svakog drugog procesa u ovom trenutku.