Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao ni povećanje minimalne penzije za korisnike srazmjernih penzija na 450 eura”, kazao je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Konatar je pitao poslanike u Skupštini za koga će biti novca u Crnoj Gori, ako neće za djecu i penzionere?

“Neshvatljivo je da parlamentarna većina ne podržava povećanje minimalne penzije i za srazmjerne penzionere, iako je još u decembru 2023. godine Skupština Crne Gore donijela Zaključak kojim je obavezala Spajićevu Vladu da najkasnije do kraja marta 2024. godine predloži povećanje i srazmjernih penzija, što Vlada nije uradila ni za više od 3 mjeseca nakon isteka tog roka nepoštujući time odluku Skupštine Crne Gore za koju su glasali pored nas ostalih i poslanici vlasti. Time Spajićeva i Mandićeva vlast nastavlja poguban i diskriminatorski odnos prema oko 13 hiljada srazmjernih penzionera od kojih većina njih prima penzije u iznosima od 50 do 200 eura, zbog čega se nalaze u vrlo nepovoljnom materijalnom položaju”, istakao je Konatar.

“Nevjerovatno je i to da su poslanici koji su podržali Zakon kojim su vraćeni dječiji dodaci za svu djecu u Crnoj Gori, sada protiv povećanja naknada, iako se troškovi života svakodnevno povećavaju i obezvrijeđuju visinu dječijih dodataka. Na žalost građanki i građana Crne Gore cirkus se nastavlja, zaključio je Miloš Konatar.