Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Rožaje je grad koji ima veliki turistički potencijal, počevši od planine Hajla, Ski centra Turjak, izletišta “Crnja”, neiskorišćenih potencijala rijeke Ibar poput “Vrela Ibara” i mnogih drugih ali svi ti resursi nijesu iskorišćeni na pravi način, istakli su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su u svom programu za pospješenje razvoja turizma u tom gradu predvidjeli i izgradnju zatvorenog bazena koji bi bio na usluzi lokalnom stanovništvu ali i turistima.

“Rožaje je grad koji nema nijedan funkcionalan bazen ni u opštinskom ni u privatnom vlasništvu. URA je pripremlia projekat modernog gradskog bazena koji će predstravljati posebnu ponudu za lokalne stanovništvo. Planirana je izgradnja zatvorenog bazena sa svim pratećim sadržajima, što bi Rožaje učinilo aktraktivnim za turiste iz okolnih gradova. Osim toga izgradnja graskog bazena donosi i otvaranje novih radnih mjesta”, ističu u pokretu URA u Rožajama.

Dodaju i da je njihova zamisao da obezbijede sredstva za popravljanje loše saobraćajne infrastrukture.

“ U nedostatku pješačkih i biciklističkih staza URA je planirala izgradnju istih koje će počinjati u neposrednoj blizini gradskog bazena i vodiće do Ski centra Turjak što će značajnmo uticati na zimski i ljetnji turzam u našem gradu”, zaključili su iz Građanskog pokreta URA Rožaje.