Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Crna Gora uveze 40 miliona litara vode na godišnjem nivou a Rožaje je jedan od gradova na sjeveru zemlje koji raspolaže velikim vodenim resursima, ali je upitan odnos države i te opštine prema vodi kao vrijednom daru prirode, saopštili su predstavnici izborne liste URA u Rožajama – Rožaje naša kuća!

Kažu da je nekadašnja fabrika vode u Rožajama zapošljavala oko 140 radnika a danas je samo još jedna objekat koji je pod ključem.

“URA je pripremila projekat da ponovo pokrene proizvodnju u fabrici vode. Neophodno je u saradni sa IRF (Investiciono razvojnim fondom) omogućiti povoljnije kredite i stvaranje ambijenta za pokretanje biznisa. Država mora izjednačiti uslove za sve u industriji proizvodnje vode kako prilikom uvoza i izvoza tako i na domaćem tržitu”, naveli su oni.

 

Tvrde i da URA ima plan kako u kratkoročnom periodu pokrenuti proizvodnju flaširane vode za potrebe domaćeg tržišta, sa konačnim ciljem kako bi se stvorili uslovi za izvoz flaširane domaće vode u zemlje regiona.

Video prezentaciju možete pogledati ovdje: Projekat fabrike vode - URA Rožaje