URA: Godine borbe se isplatile, Solana odbranjena

Današnje proglašenje Solane parkom prirode u ulcinjskom parlamentu samo je mali dio ostvarenja sna svih onih subjekata koji su se godinama borili da se ovo bogatstvo sačuva od nasrtaja kriminalno-korupcionaške državne vlasti i njenih biznis planova za ovo područje, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

„Mi smo ostvarili samo mali dio našeg sna vezanog za Solanu, i ako je i taj dio borbe bio mukotrpan i trnovit i trajao je godinama unazad. Bićemo potpuno srećni kada Solana povrati stari sjaj i bude ponos svih građana Ulcinja, Crne Gore i svijeta koji će se diviti njenim ljepotama u punom sjaju. Podsjećamo da smo uz nesebičnu pomoć svih subjekata u zemlji i inostranstvu stalno aktuelizovali priču oko Solane, i spriječili kriminalni naum mračnog Savjeta za privatizaciju da se ovo područje proda tajkunu, Veselinu Baroviću u bescijenje od po 5 centi po kvadratu. Podsjetiću da su opstrukcije MORT-a povodom saglasnosti oko akta o proglašenju trajale punih četiri godine što pokazuje iskrene namjere tog ministarstva, koje i dalje odbija da ovaj lokalitet stavi u Ramsard područje“, kazao je Omer Bajraktari, predsjednik ulcinjskog ogranka URE.
Bajraktari i URA, kako je saopšteno, ne krije zadovoljstvo i zbog sve intezivnijeg mobilisanja građana oko prirodnih bogatstava, i kaže da su to pitanja koja kohezuju sve dobronamjerne građane spremne da sačuvaju bisere Crne Gore.
"Na sceni imamo istrajnost i upornost građana da stanu u odbranu onoga što pripada svim građanima i što ne smije otuđiti nijedna generacija niti bilo koji pojedinac. U tom duhu, stavljen je pečat na odbranu Solane a sada je veliki posao pred svima kako da tom biseru prirode vratimo potpuni sjaj, kako u ekološkom tako i na ekonomskom planu", zaključuje Bajraktari.

Adresa

Dalmatinska 130d,
81000 Podgorica, Crna Gora

info@ura.org.me
Kontaktirajte nas

Telefon: +382 20 240 222
Mobilni: +382 69 310 610

Email: info@ura.org.me
Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 9h - 17h

www.ura.org.me