URA: Aplikacija prihvaćena, zeleni talas stiže u Crnu Goru

Delegacija URA učestvuje na redovnom kongresu Zelenih Evrope koji je prije dva dana počeo u Tampereu, Finskoj.

Opširnije...

URA: Pobjeda građana, Vlada shvatila da “Dalje neće moći”

Naprasna odluka Vlade Crne Gore na čelu sa Duškom Markovićem da se raskinu ugovori o izgradnji više mhe na rijekama širom sjevera Crne Gore pokazuje da niko ne može protiv volje građana i da je glas naroda jači od bilo čega, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Opširnije...

Glavni odbor odlučio: URA u Tampereu podnosi aplikaciju za članstvo u Zelene

URA će se odazvati na poziv porodice zelenih stranaka Evrope i pokrenuti proces aplikacije za članstvo u toj internacionali stranaka. To su sinoć izglasali partijski organi ove stranke (Glavni odbor i Predsjedništvo).

Opširnije...

Podgorička URA: U NP "Skadarsko jezero" nemilice se siječe drveće

Ne postoji dan, a da se u Crnoj Gori ne desi neka devastacija prirodnog bogatstva, biljnog ili životinjskog fonda a prava slika tome je i situacija na Skadarskom jezeru gdje se nemilice sijeku stabla stara i do 100 godina, saopštio je danas Balša Vujačić, odbornik Građanskog pokreta URA u Gradskoj opštini Golubovci.

Opširnije...

Novi snimci Tare pokazuju nesumnjivu devastaciju

Na izgradnji prioritetne dionice autoputa (Smokovac – Mateševo) nesumnjivo je došlo do ekocida, jer se desila devastacija korita rijeke, što se može jasno vidjeti na najnovijim snimcima koje smo napravili izlaskom na teren, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Opširnije...

URA: Vlast uništava prirodne bisere, rijeku sačuvati po svaku cjenu

Na poziv mještana sela Lijeska kod Bjelog Polja, predsjednik Grđanskog pokreta URA, Dritan Abazović, u pratnji potpredsjednice Suade Zoronjić, izvršnog direktora Zorana Mikića, predsjednika Opštinskog odbora URA Bijelo Polje Hajrudina Bučana i političkog savjetnika  Milete Radovanića, posjetio je to selo i rijeku Lještanicu.

Opširnije...

URA: Zabraniti upotrebu plastičnih kesa ili znatno uvećati cijenu istih

Dok ministar MORT-a, Pavle Radulović razmišlja o zabrani plastičnih kesa i, kako kaže, aktivno radi na uvođenju kaucije za PET ambalažu, region, Evropa, pa čak i afričke zemlje donose zabrane upotrebe plastičnih kesa, ocijenila je danas Vladana Lompar iz Građanskog pokreta URA.

Opširnije...

Abazović čestitao Zelenima: Pokazali ste da je novi talas politike krenuo širom Evrope

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović uputio je danas čestitku, Zelenim Evrope na sjajnom rezultatu postignutom na nedavno održanim izborima za Evropski parlament, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Opširnije...

URA: Godine borbe se isplatile, Solana odbranjena

Današnje proglašenje Solane parkom prirode u ulcinjskom parlamentu samo je mali dio ostvarenja sna svih onih subjekata koji su se godinama borili da se ovo bogatstvo sačuva od nasrtaja kriminalno-korupcionaške državne vlasti i njenih biznis planova za ovo područje, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Opširnije...