Adžić: Izborom Stankovića mafija pobijedila državu

Odlukom Tužilačkog savjeta još jednom je potvrđena teza o sumraku državnih institucija i potpunoj neodgovornosti u vršenju njihove ustavne funkcije, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić, nakon današnjeg imenovanja Ivice Stankovića za v.d. vrhovnog državnog tužioca.

Adžić smatra da je ovo otvoreni pucanj u pravo i pravdu, ali i u evropski put Crne Gore i da je danas je i zvanično potvrđeno da Crnom Gorom upravljaju miljenici mafije.

"Članovi Tužilačkog savjeta koji su glasali za Stankovića danas su ponizili Crnu Goru i aktivni su saučesnici u narušavanju međunarodnog imidža naše države. Nakon svih afera i blamaža u kojoj nije pošteđena ni porodica Ivice Stankovića, jedino je ovakav Tužilački savjet mogao dozvoliti nastavak degradacije već urušenih institucija i uvećati nepovjerenje građana prema onima kojima bi trebali najviše da vjeruju", ukazuje Adžić.

On je upitao člana Tužilačkog savjeta Velimira Rakočevića da li je njemu obećano mjesto ambasadora u Indiji, jer, kako kaže Adžić, znamo da je mjesto u Kini već zauzeto.

"Imam utisak čak i da se Svetozar Marović danas pojavio kao kandidat i zahtijevao podršku, ovakav većinski partijski Tužilački savjet bi se pravio slijep i bespogovorno mu je pružio", zaključio je Adžić u reagovanju.

Adresa

Dalmatinska 130d,
81000 Podgorica, Crna Gora

info@ura.org.me
Kontaktirajte nas

Telefon: +382 20 240 222
Mobilni: +382 69 310 610

Email: info@ura.org.me
Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 9h - 17h

www.ura.org.me