Crno na bijelo Nikšić: Kroz dva projekta koja ćemo realizovati, učinićemo Nikšić zelenim gradom

Kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo u Nikšiću Borislav Boro Kankaraš kazao je na današnjoj press konferenciji te izborne liste u Nikšiću da je, kada je riječ o ekološkim prilikama u tom gradu, situacija vanredna. ,,Ne zna se šta je više zagađeno, voda, vazduh ili zemljište, a lokalna samouprava u proteklih 20 godina nije učinila ni najmanji gest da to promijeni. Naprotiv, upravljala je otpadom na najprimitivniji mogući način“, ističe Kankaraš.

Opširnije...

URA povodom godišnjice smrti kralja Nikole: Lekcije iz prošlosti da nam posluže za izgradnju evropskog društva 21. vijeka

Povodom 100 godina od smrti kralja Nikole, iz Građanskog pokreta URA su kazali da je kralj Nikola ličnost koja je oblikovala politički život Crne Gore šest decenija, tokom druge polovine 19. vijeka i prvih decenija 20. vijeka.

Opširnije...

FŽ nikšićke URE: Potpomognuta nacionalizmom, mizoginija eksalira u crnogorskom društvu

Članice Foruma žena (FŽ) nikšičkog odbora Građanskog pokreta URA oštro su osudile napad na nositeljku liste DPS-a u Nikšiću Sanju Damjanović. ,,Iako praktikujemo drugačije vidove političke angažovanosti, branićemo njen integritet, jer je to naša građanska i ljudska dužnost. Smatramo da je važno skrenuti pažnju na društveni problem mizoginije koji, kako se kampanja zahuktava, eskalira potpomognut nacionalizmom kao plodnim tlom za izbijanje patoloških pojava na vidjelo. Zastrašivanje, vrijeđanje i blaćenje žena je oružje koje u rukama nacionalista ima za cilj da obeshrabri žene da se bave politikom ili da vrše neku značajnu funkciju, pa je vrlo važno osuditi i liječiti tu pojavu, kako bismo izgradili bolje i pravednije društvo”, saopšteno je Foruma žena nikšićke URE.

Opširnije...

Radovanić SDP-u: “Ni tamo ni ovamo”, Đukanović vam je uvijek kreirao politiku

Svjedoci smo da se funkcioneri SDP-a u stranačkim saopštenjima hvale poznavanjem istorije, a ne bi bilo na odmet da se nečega pomalo i prisjete i porade oko memorije, kazao je danas generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

Opširnije...

Osuđujemo destrukciju i nasilje u našem gradu

Da se tenzije smire, a nasilje u društvu eliminiše važan je cilj liste “Crno na bijelo - Može Nikšić”, saopštio je Milorad Mušikić kandidat za odbornika ove liste a povodom sinoćnjih scena nasilja u Nikšiću.

Opširnije...

Šućur: Program zapošljavanja DPS-a za Nikšić staviti u rubriku „Vjerovali ili ne“

Malo ko može bez imalo stida izaći pred građane Crne Gore kao što mogu DPS funkcioneri a juče je to još jednom ilustrovala Sanja Damjanović, obećavši Nikšićanima da će DPS zaposliti 2.000 građana samo ako im se pokloni povjerenje na izborima i budu u prilici da u još jednom mandatu vrše vlast u Nikšiću, saopštio je danas Goran Šućur, kandidat za odbornika sa liste „Crno na bijelo“.

Opširnije...

Kandić: Poslodavci smanjuju plate i za 50 odsto, Inspekcija rada ne obavlja svoj pos

,,Usljed pandemije virusa COVID-19, imam informaciju da mnogi poslodavci, potpuno van pravnih okvira, svojim radnicima umanjuju zarade čak i do 50 odsto, pa time zarada čak ide ispod minimalne, a Inspekcija rada ne preduzima radnje da to spriječi i sankcioniše”, kazala je članica Glavnog odbora Građanskog pokreta URA u Glavnom gradu Marija Kandić.

Opširnije...

Daćemo sportu u Nikšiću veći značaj, jer mu se DPS nikada nije valjano odužio

,,Nikšić je uvijek bio grad sporta i vrhunskih sportista koji su glas našega grada, ali i glas Crne Gore ponijeli svuda po svijetu. Nikšić se sportu nikada nije valjano odužio”, saopštio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo – Može Nikšić Darko Đerić.

Opširnije...

Popović: Sport u Nikšiću bez podsticaja Opštine, godinama postoje privilegovani klubovi

Uprava grada Nikšića na čelo sa DPS-om nije vodila računa o sportu zadnjih nekoliko decenija, pa je stanje u ovoj oblasti klatastrofalno, i ako Nikšić važi za sportski i grad koji je iznjedrio vrhunske sportiste, ocijenio je danas Deni Popović, kandidat za odbornika sa liste “Crno na bijelo”.

Opširnije...