URA Bijelo Polje: Markovićeva posjeta Bistrici licemjerna, o prirodnim ljepotama govori onaj koji ima namjeru da ih devastira

Jučerašnja posjeta premijera Duška Markovića, Đalovića pećini i rijeci Bistrici je nastavak licemjerne politike u kojoj se jedan dan devastiraju prirodne ljepote, a drugi dan se vraća na mjesto zločina, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA u Bijelom Polju.

Opširnije...

URA: “Malom šengenu” da se pridruži i Crna Gora, pozdravljamo inicijativu Srbije, Albanije i S. Makedonije

Iz Građanskog pokreta URA pozdravili su danas jučerašnje potpisivanje deklaracije između Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije o uspostavljanju “malog Šenegena” između te tri zemlje i pozvali aktuelnu crnogorsku vlast  i ostale zemlje regiona da se pridruže ovoj inicijativi.

Opširnije...

Nikolić: Podzemni prolaz kod Rimskog trga i divlje parkiralište kod hrama slika onih koji upravljaju Podgoricom

Na prostoru između Rimskog trga, podzemnog pješačkog prolaza do Hrama imamo sliku nesposobne gradske podgoričke vlasti koje deenijama uludo troši novac građana za prazne projekte i nesznanje i nesposobnost da se započeto i projektovano završi, oijenio je danas Predrag Nikolić iz Građanskog pokreta URA.

Opširnije...

Stigao zvaničan POZIV za članstvo

European Greens organizacija koja okuplja zelene partije iz Evrope poslala je zvaničan poziv Građanskom pokretu URA da postane dio porodice Zelenih Evrope. Poziv je uslijedio nakon niza uspješnih zajedničkih akcija, inicijativa i sastanaka.
Saradnja URE i Zelenih Evrope traje više od godinu dana. Poslanici European greens su u Evropskom parlamentu više puta pozivali na zaštitu prirodnih ljepota Crne Gore od čega je posebno problematizovano pitanje Tare. Delegacija Zelenih Evrope predvođena Tomasom Vajsom boravila je u radnoj posjeti Crnoj Gori od 26. do 31. avgusta. Prilikom te posjete napravljeni su prvi koraci i razmotrena bliža saradnja URE i Zelenih Evrope.

Opširnije...

Kosović: Čemprese u Baru prvo posjekli pa se sada sjetili da ih sade, Janović da brine o sportu za šta je i plaćen

Jučerašnje sađenje novih čempresa u Baru od strane ministra sporta i mladih Nikole Janovića i direktora Uprave javnih radova, Rešada Nuhodžića nastavak je omalovažavanju naroda od strane aktuelne vlasti i vrijeđanje zdravog razuma u Crnoj Gori, jer oni koji su posjekli čemprese vratili su se na mjesto zločina da ih sade ocijenio je danas Željko Kosović, član Glavnog odbora URE iz Bara.

Opširnije...

Adžić: Izborom Stankovića mafija pobijedila državu

Odlukom Tužilačkog savjeta još jednom je potvrđena teza o sumraku državnih institucija i potpunoj neodgovornosti u vršenju njihove ustavne funkcije, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić, nakon današnjeg imenovanja Ivice Stankovića za v.d. vrhovnog državnog tužioca.

Opširnije...

URA: Zdravstvenu zaštitu najteže oboljelih stavljaju na lutriju, stid i humanost za njih je nepoznanica

Kvar aparata za unutrašnje zračenje u Kliničkom centru mjesec i po dana, i progovaranje o tome tek nakon što su pacijenti tu priču plasirali u medije, predstavlja pravu sliku nehumanosti, neodgovornosti, otupjelosti i otuđenosti svih nadležnih za zdravstveni sektor u državi, poručila je danas potpredsjednica Građanskog pokreta URA, Suada zoronjić.

Opširnije...

URA Bijelo Polje: Staćemo u odbranu Bistrice, najoštrije osuđujemo tajne pregovore o njenom uništenju

Odbor Građanskog pokreta URA u Bijelom Polju  najoštrije osuđuje pokušaj lokalne vlasti i  ljudi iz Mjesne zajednice Bistrica da tajnim sastančenjem kroje sudbunu rijeci Bistrici i to protiv volje građana, saopštili su danas iz ove stranke.

Opširnije...

URA Markoviću: Vratite masline, dosta nam je vaših valorizacija

“Kada su građani Ulcinja vidjeli premijera da je stigao u grad, svi su mislili da je došao zbog teške finasijske situacije u kojoj se Opština već tri mjeseca nalazi. Međutim, brzo se ispostavilo da to nije ni pomenuto tokom jučerašnje posjete”, navodi se u reagovanju Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Ulcinj.

Opširnije...
Adresa

Dalmatinska 130d,
81000 Podgorica, Crna Gora

info@ura.org.me
Kontaktirajte nas

Telefon: +382 20 240 222
Mobilni: +382 69 310 610

Email: info@ura.org.me
Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak: 9h - 17h

www.ura.org.me