Abazović čestitao praznik: Uvjeren sam da ćemo svjedočiti boljim vremenima za Javni servis (RTCG)

  1. novembar Dan Radio-televizije Crne Gore značajan je datum za istoriju, kulturu, tradiciju i civilizacijske vrijednosti Crne Gore, kazao je danas Dritan Abazović lider URE čestitajući ovoj medijskoj kući svih građana njen praznik.

On je napomenuo da stepen demokratizacije jednog društva umnogome zavisi od stanja u medijima u tom društvu a da ključnu ulogu u tome igra javni servis.

„Mi se nažalost ne možemo pohvaliti da smo u toj oblasti imali prevelikog uspjeha jer je Javni servis – RTCG godinama unazad bio zarobljen medij u rukama odlazeće vlasti. Nadam se da će se stvoriti uslovi da se stanje i u ovoj oblasti poboljša kako bi građani imali svoj nezavisni medij koji je njihovo vlasništvo, a ne vlasništvo političkih elita i njihovo sredstvo za manipulaciju i propagandu“, kazao je Abazović u čestitki.

Ipak, kaže, na stranu ostavivši brojne primjere neprofesionalizma Javnog servisa, on je imao značajne svijetle trenutke jer je svjedočio o istoriji, kulturi i tradiciji ovoga naroda, o njegovom razvoju i bio hroničar mnogih vremena.

„Svim profesionalnim i časnim ljudima koji na jednak način obavljaju svoj posao u našem mediju čestitam praznik naše Radio-televizije Crne Gore uvjeren da ćemo konačno svjedočiti vremenu kada će profesionalni i ljudi od ličnog i profesionalnog integriteta upravljati ovom medijskom kućom“, dodao je Abazović u čestitki.

On je zaključio da će nova Vlada stvoriti sve preduslove kako bi Javni servis bio finansijski samostalan i kako bi profesionalizam i uvažavanje različitih mišljenja u društvu bila ideja vodilja njegovog budućeg funkcionisanja.