URA poručila iz Budve: Poštujte Ustav i zakone, zaustavite nasilje

“Poštujte Ustav i zakone Crne Gore, zaustavite nasilje nad građanima” stajalo je napisano na velikom transparentu koji su nosili predstavnici budvanskog odbora Građanskog pokreta URA, na performansu održanom na platou ispred zgrade Skupštine opštine Budva.

Član predsjedništva URA i član lokalnog odbora Blažo Rađenović nosio je crnogorsku zastavu i transparent sa odbornicom te partije Boženom Jelušić sa još deset članova odbora. Obišli su krug oko spomenika i vratili se u svoje kancelarije.

Poštujući nove mjere NKT o zabrani političkih okupljanja, URA je izvela performans u znak protesta zbog dešavanja u gradu.

“Ovim performansom želimo cijeloj budvanskoj i crnogorskoj javnosti da pošaljemo poruku, da prestanu tenzije, da se smire strasti u opštini Budva. Pozivamo se na Ustav i pozitivne zakonske propise ove države, da se prestane sa hapšenjima, nasiljem, da se vratimo gorućim temama po Budvu i cijelu Crnu Goru. Da se ljudi vrate na svoja radna mjesta, da građani ostvaruju svoja prava, da se konačno nastavi život u opštini Budva”, poručio je Rađenović.

 

Izvor: Portal Vijesti