Jelušić odbila novu većinu u Budvi – Protivzakonitog održavanja sjednice neće biti

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Budva iz Građanskog pokreta URA Milijana Vukotić-Jelušić odbila je zahtjev nove većine u budvanskom parlamentu za obezbjeđivanje sale Skupštine Opštine Budva za 11. jun kada se namjerava održati sjednica bez sazivanja od strane aktuelnog predsjednika Skupštine Krsta Radovića, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA u Budvi.

Vukotić-Jelušić je u odgovoru na zahtjev nove većine odgovorila negativno prethodno se upoznavši sa namjenom korišćenja skupštinske sale na taj datum od strane nove većine u Budvi.

„Pošto je cilj korišćenja skupštinske sale od strane nove većine pokušaj održavanja sjednice Skupštine Opština Budva Vukotić-Jelušić je u odgovoru odbornicima navela da sjednicu Skupštine po zakonu saziva predsjednik Skupštine koji predsjedava i rukovodi njenim radom i stara se o realizaciji njenih odluka i drugih akata. Stoga je nemoguće salu skupštine ustupiti na korišćenju novoj većini jer bi njihovo zasijedanje i odlučivanje na sjednici bilo protivzakonito“, navode iz budvanske URE.

Vukotić-Jelušić je odbornike koji su zatražili salu za održavanje sjednice informisala i da je nastavak 33. i 34. sjednice SO Budva sa istim tačkama koje oni navode u zahtjevu zakazan za 29. jun tekuće godine.