URA: NTO ne radi ništa po pitanju brendiranja Crne Gore kao 'corona free' destinacije

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore nije uradila gotovo ništa po pitanju promocije Crne Gore kao „corona free“ destinacije, što se najbolje može vidjeti i jednostavnim posjećivanjem zvanične web prezentacije NTO-a, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.


Umjesto da, kako kažu, svi resursi u ovom trenutku budu usmjereni ka spašavanju makar jednog dijela ljetnje turističke sezone one institucije koje su zadužene za promociju Crne Gore kao da su utonule u „zimski san“.


„Na zvaničnoj web prezentaciji NTO-a nema nikakvih reklamnih poruka usmjerenih na promociju Crne Gore kao 'corona free destinacije' i ako bi to trebala da bude okosnica brendiranja Crne Gore u ovoj ljetnjoj turističkoj sezoni. Neshvatljivo je da je organizacija koja je najodgovornija za promociju Crne Gore na inostranom tržištu utonula u potpunu pasivnost i ne radi gotovo ništa po ovom pitanju“, navode iz URE.


Podsjećaju da su još u vrijeme epidemije u Crnoj Gori izašli sa inicijativom za brendiranjem Crne Gore kao 'corona free' destinacije, što je Vlada Crne Gore kasnije i prihvatila.
„Danas vidimo da nema nikakvih aktivnosti po pitanju promocije Crne Gore u ovom pravcu a ona organizacija koja je od novca iz budžeta zadužena za promociju i brendiranje Crne Gore potpuno je gluva i nijema u ovom trenutku. To smatramo neprihvatljivim“, zaključuju u saopštenju iz URE.