URA: Počelo novo rasparčavanje Gorice, po nalogu gradonačelnika Vukovića

Kao što smo ranije najavljivali, ovih dana je započeta intezivna akcija rušenja, bušenja i odlamanja brda Gorice, kao pluća našeg grada, po nalogu i planskim dokumentima Glavnog grada i beton-majstora Ivana Vukovića, ne bi li investitorima obližnjih zgrada bila probijena nova saobraćajna traka. Kao da već Gorica nije dovoljno urbanizovana i kao da njena priroda već nije dovoljno uništena, gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom - usvajanjem plana i izborom izvođača radova, zapečatila je sudbinu tog dijela našeg prelijepog brda i nikada proglašenog parka prirode, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.

Podgorička URA je ukazala da je na djelu “najveće licemjerje gradonačelnika Vukovića i gradske uprave, koji su uvijek u prvim redovima kada se treba kititi tuđim perjem kroz promociju Botaničke bašte ili poklonjene aplikacije, a od kojih nema ni traga ni glasa, kada se njihove štetne odluke sprovode u djelo“.

“Neka samo jednom u životu budu iskreni, pa izađu pred kamere i pojasne svoje štetne aktivnosti. Ukoliko misle da našem gradu ne trebaju zelene površine, sređeni parkovi i čiste rijeke - neka to i kažu, pa mogu nastaviti sa podizanjem spomenika i organizovanjem žurki - jer su im to i jedine aktivnosti. A ne da sebe predstavljaju velikim “borcima“ za zelene politike, dok uporedo betoniraju Njegošev park, odlamaju i uništavaju Goricu, betoniraju Ribnicu i ucrtavaju zgrade na parkovskim površinama. To je licemjerje“, ukazali su u podgoričkom pokretu URA.

Odbornički klub “Podgorička URA - Pravo na grad!“ više puta je tražio da se brdo Gorica proglasi parkom prirode i da se jasno utvrde njegove granice “kako ne bi moglo doći do nove devastacije i mijenjanja planske dokumentacije u cilju povlađivanja investitorima“.

“Međutim, uprkos našim javno iznešenim inicijativama, Grad je na Gorici zamislio nove zgrade, parkinge, garaže i mnogo betona, ne bi li na bolji način “valorizovao“ zemlju i zaradio nešto novca, za svoje budžetske rupe. Koja je to opsesija prema cementu, ni danas nam nije jasno, ali je u interesu svih - da se sa ovakvim štetnim aktivnostima konačno stane na kraj, a da se svaki pedalj zelenih površina u Podgorici trajno zaštiti. Naš grad mora da dobija nove zelene površine, a ne da betonira i postojeće“, ukazali su u podgoričkom odboru URA.