Jelušić i Zoronjić na poziv organizacionog odbora prisustvovaće komemoraciji u Srebrenici

Ove godine navršava se 26 godina od genocida nad građanima Srebrenice, zaštićene zone Ujedinjenih nacija (UN). Tim povodom, poslanice koalicije Crno na bijelo Božena Jelušić i Suada Zoronjić, zajedno sa građanskim aktivistom Ibrahimom Čikićem, na poziv da prisustvuju komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari, boraviće u Srebrenici.

Opširnije...

Adžić i Milošević u Zagrebu o modelima suzbijanja i prevencije terorizma, ekstremizma i radikalizma

Crnogorska delegacija, boravi u službenu posjetu Republici Hrvatskoj. U okviru posjete održan je sastanak u prostorijama Uprave (Ravnateljstva) policije Hrvatske sa Jozom Šukerom, zamjenikom glavnog direktora.

Opširnije...

Radovanić: URA bira predsjednika i četiri potpredsjednika

Na kongresu Građanskog pokreta URA 4. jula fokus će biti prvenstveno na reorganizaciji partije i novim kadrovima, kao i na prilagođavanju programa i njegovom jasnijem određenju prema zelenim evropskim politikama. Izabraćemo predsjednika i četiri potpredsjednika partije. Pred nama su veliki izazovi koji se prije svega odnose na jačanje građanskog i evropskog konteksta države. Da bismo to ostvarili, potrebni su odlučnost i nova energija, ističe Mileta Radovanić, generalni sekretar GP URA.

Opširnije...

Direktor bjelopoljske bolnice dr Kenan Erović donirao tri zarade za njeno renoviranje

Aktuelni direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju dr Kenan Erović, donirao je  tri mjesečne zarade za prijeko potrebno renoviranje te javne zdravstvene ustanove.

Opširnije...

Radovanić u posjeti Zelenim Danske i danskom parlamentu

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić boravi u Danskoj na poziv zelene partije Danske (SF), a u okviru te posjete potpisaće Memorandum o saradnji između dvije partije. Radovanić će ovom prilikom biti gost danskog parlamenta, gdje će biti upriličeni neki od radnih sastanaka.
Opširnije...

Abazović čestitao Ibrahimoviću: Vjerujem da će Bošnjačka stranka biti konstruktivan partner u procesu evropeizacije Crne Gore

Predsjednik Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović uputio je danas čestitku Ervinu Ibrahimoviću na jučerašnjem izboru za predsjednika Bošnjačke stranke.
Opširnije...

Bjelopoljska URA: Vidljivi rast podrške građana u susret 3. redovnom kongresu URE

,,Svi imamo različite poglede na stvari koje se dešavaju na političkoj sceni u Crnoj Gori. Neke su dobro odrađene, ali ima i onih koje zaslužuju oštru kritiku. Najveći izazov za Građanski pokret URA je ostvaren, a to je smjena DPS-a. Vlada je usvojena na principima za koje smo se zalagali, ali, ima prostora za napredovanje. Za 200 dana nije urađeno dovoljno u pravcu demontaže cjelokupnog sistema bivše vlasti“, saopštio je predsjednik bjelopoljskog odbora Građanskog pokreta URA Hajrudin Bučan na sjednici tog odbora, na kojoj je, osim o aktuelnoj političkoj situaciji, bilo govora i o pripremama za predstojeći kongres URE najavljen za 4. jul.

Opširnije...

Nikšićka URA: Ništa sumanutije i skarednije od DPS logike, po kojoj je i njihova besomučna pljačka antifašistički čin

Pošto je DPS-u lična odgovornost potpuno nepoznata, jer su sva svoja nepočinstva zaklanjali širokim skutima svoje partije, oni u današnjim saopštenjima izvode dubokoumni zaključak - urinirajući gospodin mora urinirati u ime neke partije, a ne u svoje izopačeno i prostačko ime, kazali su danas iz nikšićke URE reagujući na saopštenja te partije i njenih funkcionera o vandalskom činu skrnavljenja spomen obilježja Ljubu Čupiću na Trgu slobode u Nikšiću.

Opširnije...

Vuković prodaje zemlju uz Moraču da bi gradio sedmospratnice, Ministarstvo da spriječi štetni naum

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zatražio je od Vlade, Ministarstva finansija i Ministarstva ekologije i urbanizma, da dozvole prodaju čak  12,574 metara kvadratnih uz obalu rijeke Morače, na prostoru između Krivog i novog pješačkog mosta, kako bi se uz samu rijeku gradile zgrade od 7 spratova. Podizanje reda takvih sedmospratnica, na javnoj površini koju Vuković želi da proda kako bi zakrpio budžetske rupe izazvane neodgovornim finansijskim poslovanjem Grada, trajno bi i bespovratno uništilo pojas uz rijeku Moraču, koji mora ostati namijenjen isključivo javnim sadržajima, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.

Opširnije...