Popović-Moškov: Inicijativa kotorske URE za kupovinu Jugopetrolovih nepokretnosti izglasana juče u lokalnom parlamentu

Tačno prije dvije godine na odborničkim klupama u kotorskom parlamentu našao se prijedlog  Odluka o kupovinu dvije nepokretnosti od kompanije „Jugopetrol“, koje su sa strateške i razvojne strane veoma bitne za opštinu Kotor, a koje je tada pripremila kotorska URA, podsjetila je danas Ljiljan Popović-Moškov predsjednica odbora URA u Kotoru.

Opširnije...

URA: Ko je i za šta potrošio novac EU za proglašenje Sinjajevine parkom prirode

Novac koji je Evropska unija opredijelila i uručila Vladi Crne Gore radi proglašenja Sinjajevine parkom prirode potrošen je u drugu namjeru a sada i Sinjajevina treba da se devastira izgradnjom vojnog poligona, saopštila je danas Ljiljana Jokić iz Građanskog pokreta URA.

Opširnije...

URA pita Nurkovića: Kada će auto-put biti i psihički gotov

Nakon jučerašnjeg saopštenja ministra saobraćaja Osmana Nurkovića, u kome je kazao da je “autoput fizički završen“, Građanski pokret URA ironično ga je upitao “kada će i psihički biti gotov“.

Opširnije...

Mikić: Đukanović manipulator i prevarant, vlast mu prioritetnija od državnih intersa

Predsjednik i šef DPS-a u razgovoru za agenciju Tanjug svojim porukama demonstrirao je da nije predsjednik svih građana i pokazao još jednom na djelu svoje manipulatorske sposobnosti, računajući da građani Crne Gore pate od kolektivne amnezije, ocijenio je danas Zoran Mikić, izvršni direktor Građanskog pokreta URA.

Opširnije...

URA: Radovi na Gorici nezakoniti, DUP istekao još 2018. godine

Radovi na probijanju ulice u podnožju brda Gorica, zbog kojih bageri i pikameri već danima odvaljuju djelove brda i kidaju brojno drveće, izvode se prema nevažećem DUP-u “Zagorič 1 – Dio zone A“, koji je prestao da važi još 2. avgusta 2018. godine. Zbog toga pozivamo Glavni grad da odmah i bez odlaganja zaustavi sve navedene nezakonite radove do donošenja novog plana, jer svojim nezakonitim djelovanjem nanose veliku štetu brdu Gorica i životnoj sredini, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.

Opširnije...

Rakčević pisao Medenici i Vukoviću: Vazduh truje građane Podgorice, preduzeti hitne mjere

Zbog sve većeg zagađenja vazduha, zdravlje stanovnika Podgorice je izuzetno ugroženo. Samo u posljednjih nedelju dana, nivo štetnih PM10 čestica na mjernim stanicama u Glavnom gradu, prema zvaničnim podacima Agencije za zaštitu životne sredine prelazio je nivo čak od 510 µg/m3, šta predstavlja ogromno zagađenje i veliku opasnost po zdravlje građana. U ovom trenutku, nivo PM10 čestica na mjernoj stanici u dijelu grada Preko Morače (Blok V) iznosi čitavih čitavih 175,5 µg/m3, dok je AQI (Air Quality Index) na čak 243, od dozvoljenih 100. Ta zagađenja su posebno izražena u večernjim časovima, kada se štetni polutanti zadržavaju u donjim slojevima.

Opširnije...

URA odgovorila Glavnom gradu i DPS-u: 10 teza za Ivana “mutnog“

Da ste toliko ležerni i bezbrižni, povodom svih štetnih stvari koje radite našem gradu, ne bi se poslije našeg jučerašnjeg reagovanja toliko lomili - da medijima dostavljate dva gotovo identična “demantija“: jedno ispred Grada koji ste uzurpirali, a drugo ispred uzurpatora DPS-a. Oba reagovanja, kao i svaka vaša rabota, obiluju nizom neistina i dezinformacija, pa još tražite da građani povjeruju vašoj “mentalnoj gimnastici“, prije nego li sopstvenim očima. Bolje se držite žurki i spomenika, jer vam lokalne politike ne idu baš najbolje, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA, na jučerašnja reagovanja Glavnog grada i Demokratske partije socijalista (DPS).

Opširnije...

URA: Počelo novo rasparčavanje Gorice, po nalogu gradonačelnika Vukovića

Kao što smo ranije najavljivali, ovih dana je započeta intezivna akcija rušenja, bušenja i odlamanja brda Gorice, kao pluća našeg grada, po nalogu i planskim dokumentima Glavnog grada i beton-majstora Ivana Vukovića, ne bi li investitorima obližnjih zgrada bila probijena nova saobraćajna traka. Kao da već Gorica nije dovoljno urbanizovana i kao da njena priroda već nije dovoljno uništena, gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom - usvajanjem plana i izborom izvođača radova, zapečatila je sudbinu tog dijela našeg prelijepog brda i nikada proglašenog parka prirode, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.

Opširnije...

URA: Zbog “lažnih vijesti“ hapsiti Kusovca, Bebu, Brajovića i Đukanovića, a ne novinare

Građanski pokret URA uputio je oštre kritike Upravi policije (UP) i tužilaštvu, zbog trećeg privođenja novinara u posljednja dva mjeseca, tražeći da se uhapšeni novinari odmah puste iz pritvora i da im se omogući da se brane sa slobode.

Opširnije...