Agić: Započećemo ciklus investicija u sportsku infrastrukturu i promovisati sportsko-rekreativni turizam


,,Herceg Novi je oduvijek bio poznat po tome što je iznjedrio mnoge uspješne sportiste, vaterpoliste, tenisere, jedriličare, košarkaše, fudbalere, i mnoge druge, a da bi se sport razvijao na pravi način, neophodno je mnogo veće ulaganje u sportsku infrastrukturu, kao i ozbiljnija promocija sportsko-rekreativnog turizma. To je nešto na čemu ćemo, nakon što budemo dio vlasti u Herceg Novom, insistirati”, saopštio je danas kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo – Može Bokeški Đorđe Agić.

Opširnije...

URA: Osuđujemo svaki vid šovinizma i ekstremizma, nadležni da dalje pokažu da tome nema mjesta u CG

Svaki vid šovinizma i ekstremizma u Crnoj Gori koji su stvarali sada dežurni kritičari na Tviteru, koji uzgred rečeno samo tamo i postoje sa klovnovskim pokušajem ironije, mediji bivšeg režima i njegovi funkcioneri zajedno sa baštinarima takvih ideologija, zaslužuje promptno reagovanje nadležnih organa, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA reagujući na šovinističke i ekstremističke poruke sa jučerašnjeg protestnog skupa ispred CB Pljevlja ali i svih ostalih istih slučajeva koji su se nedavno desili.

Opširnije...

Žafran iz Crno na bijelo – Može Bokeški: Povećaćemo ulaganja u sektor kulture, Herceg Novi će ponovo biti grad književnika i slikara

,,Koliko se o razvoju kulturne sfere Herceg Novog vodilo računa, najviše govori to što je još prije 150 godina imao amatersko pozorište, dok je danas ruinirana i zapuštena zgrada u kojem je bilo smješteno. Izmijenićemo pogrešan odnos prema kulturi implementirajući adekvatno urađen dugoročni strateški plan za njen razvoj, povećati ulaganja u taj sektor i proširiti prostorne kapacitete namijenjene kulturnim aktivnostima”, saopštila je danas kandidatkinja za odbornicu sa liste Crno na bijelo – Može Bokeški Dubravka Žafran.

Opširnije...

Radovanić: Vulin još uvijek u prošlosti, sa velikodržavnim ideologijama je gotovo

,,Ministar Vulin bi trebalo da zna, pošto očigledno još uvijek nije svjestan, da je sa velidržavnim ideologijama na Balkanu završeno. Crna Gora se opredijelila za svoj put i to je neupitno”, odgovorio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da mu nije jasno zašto su granice država na Balkanu nepromenljive i zašto srpsko nacionalno pitanje ne bi konačno bilo riješeno tako što bi došlo do ujedinjenja Srba u jednoj državi.

Opširnije...

URA: Mafijaške metode najbolji dokaz ispravnosti naših stavova

 

Pozivanje na saslušanje potpredsjednika Vlade Crne Gore i predsjednika URE Dritana Abazovića, nakon sinoćnjih izjava u emisiji „Načisto“ o operativnim saznanjima oko organizacije okupljanja građana u prethodnim danima još jednom je pokazalo svu selektivnost u postupanju Specijalnog državnog tužilaštva kojim rukovodi Milivoje Katnić, ocijenili su danas iz URE.

Opširnije...

Bokobran: Može bokeški, jer mora bokeški!

Bokobran u Herceg Novom podržava platformu Crno na bijelo, jer je prepoznaje kao najiskreniju i najkvalitetniju političku opciju za ostvarenje naših ciljeva - očuvanje baštine i perspektiva za održivi razvoj Boke Kotorske.

Opširnije...

Sektor za zdravstvo URE: Građanska Crna Gora da ne toleriše prijetnje upućene ministarki Borovinić Bojović

,,Poslednjih desetak godina svjedoci smo brojnih napada na zdravstvene radnike, a poslednji čin u kojem je prijećeno ministarki zdravlja dr Jeleni Borovinić Bojović ima posebnu težinu. Zahtijevamo efikasno rješavanje ovog slučaja”, saopštio je koordinator Sektora za zdravstvo Građanskog pokreta URA dr med. Igor Ljutica.

Opširnije...

Doklestić iz Crno na bijelo – Može Bokeški: Nedopustivo da zadužbine u Herceg Novom propadaju

,,Herceg Novi, zahvaljujući humanistima i dobrotvorima sada ima 14 registrovanih zadužbina, i nedopustivo je da one danas propadaju zbog nebrige lokalne i državne uprave“, saopštio je član Bokeškog foruma koji je na listi kandidata za odbornike koalicije Crno na bijelo – Može Bokeški, Lazar Doklestić.

Opširnije...

Podgorička URA: Hitno zaustaviti bušenje Ljubovića

Kao da nije bilo dovoljno prodati u bescijenje, a onda i srušiti čuveni i nagrađivani hotel "Ljubović" ("City"), sada se otišlo korak dalje - sa bušenjem i odvaljivanjem brda Ljubović, šta se mora najhitnije zaustaviti. Pozivamo Glavni grad, ali i građevinsku inspekciju, da u što kraćem roku izađu na teren i utvrde realno stanje, kako bi se brdo Ljubović bez odlaganja zaštitilo od potpune devastacije, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA. 
Opširnije...