Adžić odgovorio Krapoviću: Dosta više sa izgovorima, dogovorite se sa DF-om

Potpredsjednik URA Filip Adžić, odgovorio je danas potpredsjedniku  Demokratske Crne Gore Draganu Krapoviću na njegovu izjavu saopštenu dnenom listu “Dan”.

Opširnije...

URA Nikšić izabrala novo rukovodstvo – Đurišić-Bečanović predsjednica odbora

Odbor URA u Nikšiću, u skladu sa mjerama NKT-a održao je redovnu izbornu konvenciju na kojoj je za novu predsjednicu izabrao prof. dr Tatjanu Đurišić-Bečanović.

40 delegata  uz prisustvo  članova Predsjedništva URA, Dritana Abazovića, Zorana Mikića i Filipa Adzića za potpredsjednike odbora izabrali Rada Miloševića, diplomiranog politikologa, prof. dr Rajku Glušicu i diplomiranog pravnika Gorana Šućura.

Obraćajući se prisutnima, nova predsjednica odbora URA u Nikšiću Tatjana Đurišić-Bečanović se zahvalila na ukazanom povjerenju i istakla da su pred Crnom Gorom i Nikšićem istorijski trenuci.

Pred nama su parlamentarni izbori koji će odlučiti dalju sudbinu Crne Gore, dakle, u punom smislu istorijski. Jedino pobjeda opozicije na predstojećim izborima može donijeti Crnoj Gori stabilnost i izvući je iz teške političke krize u koju je gurnuta nesavjesnim djelovanjem, neznanjem i koruptivnim radnjama DPS istrošenog upravljačkog aparata.

Ukazala je da je velika odgovornost ne samo na opoziciji već i na građanima koji moraju donijeti presudnu odluku – „da li će biti nosioci suvereniteta ili pak nosioci DPS-samara“.

Žene, kao odgovorna politička bića, odigraće ključnu ulogu u izbornom procesu i odužiti se svim onim ženama koje su žrtvovale svoje živote, boreći se za pravo glasa. Tek kad ostvare pravo glasa, žene postaju socijalni i politički subjekat i prestaju da budu objekat, čijom sudbinom upravlja muška volja.

Predjsednik Dritan Abazović, obraćajući se Nikšićanima kazao je da ga raduje pozitivan duh i energija koja se nakon male stagnacije opet obnavlja u tom gradu.

Svjesni smo činjenice da se protiv DPS-a mora odgovriti stručnim i profesionalnim ljudima, a da to ovaj odbor ima. Nikšićani kao nikada do sada imaju šansu da se izbore za ono što im je u bližoj prošlosti oduzeto.

On je ukazao i na činjenicu da Građanskom pokretu URA iz dana u dan pristupaju građani koji su svjesni da imaju alternativu ovakvoj vlasti i ovom režimu.

Predsjednik URA čestitao je izbor i zahvalio se svim Nikšićanima koji su, kako je kazao, izabrali teži ali pravedniji put borbe protiv DPS-a i njegovih satelita.

Potrpredsjednik Filip Adzić, čestitao je izbor predsjednika i rukovodstva pokreta URA Opštinskog odbora Nikšić i istakao bitnost zajedništva i vjerovanja u ideju slobodne Crne Gore.

Posebno sada kada se medijskim sredstvima putem lažnih i netačnih informacija kredibilitet pokreta URA pokušava srozati. Svjesni smo činjenice da smo trn u oku cjelokupnoj vlasti pa se zajedno moramo boriti za tačnost i precizniost u iznošenju informacija i vjerovati svemu što u proteklih par mjeseci radimo radi boljeg sjutra svih građana Crne Gore.

URA: NKT i IJZ da odgovore na mnoge nelogičnosti u menadžiranju situacije sa koronavirusom

Zbog sve složenije epidemiološke situacije u Crnoj Gori zbog pandemije koronavirusa danas smo upitali Nacionalno koordinaciono tijelo i Institut za javno zdravlje zbog čega postoje mnoge nelogičnosti u tretiranju inficiranih i moguće inficiranih građana od strane nadležnih epidemioloških službi.

Opširnije...

URA: Nije nam žao SDP, odavno su izabrali DPS umjesto građana

Tragikomično izgledaju večerašnji pokušaji SDP-a da jeftinom pričom o svrstavanju URE u jedan nacionalni diskurs, zaradi jeftine političke poene, zaboravljajući pritom da crnogorski građani dobro pamte da je SDP već odavno izabrao svoj put a on je DPS umjesto građana i demokratizacije države, saopštio je član Predsjedništva URA Milan Đaković, odgovarajući na prozivke potpredsjednika SDP-a Bojana Zekovića.

Opširnije...

URA pozvala Vladu da omogući ponovno plaćeno odsustvo roditelju sa posla zbog zabrane rada vrtića

Građanski pokret URA pozvao je danas Vladu Crne Gore da zbog mjere u cilju sprečavanju širenja koronavirusa kojom su zatvorene sve predškolske ustanove (vrtići) ponovo omogući plaćeno odsustvo sa posla jednom roditelju u porodicama gdje je radni odnos zasnovan kod oba roditelja ili staratelja.

Opširnije...

Podgorička URA: Hitno riješiti višedecenijske probleme odlaganja otpada na Koniku

Zbog neprekidnog odlaganja otpada u parku u ulici Španskih boraca na Koniku, reagovali su danas iz podgoričke URE istakavši da je neprihvatljivo da se u 21. vijeku dozvoljavaju takve slike i scene u glavnom gradu jedne države i na mjestu udaljenom samo nekoliko kilometara od centra grada.

Opširnije...

Ministarstvo odbrane nastavlja da ne odgovara na upite vezane za Sinajevinu

Od Crne Gore kao zemlje koja se nalazi na putu ka Evrpskoj uniji i koja je otvorila poglavlje 27. – „Životna sredina i klimatske promjene“ očekivalo se da će o ovoj oblasti više brinuti nego ranije, ali ono što možemo vidjeti u mnogim oblastima koja su obuhvaćena poglavljima na kojima treba raditi, je da Vlada Crne Gore nije zainteresovana za ulazak Crne Gore u EU, kazala je danas Ljiljana Jokić.

Opširnije...

Ko i zbog čega je učinio ekocid u Dinoši?

Zahtijevamo od nadležnih organa da odmah odgovore ko je i zbog čega minirao stijene u kanjonu Cijevne u mjestu Dinoša u Tuzima i na taj način napravio svojevrsni ekocid vidljiv i dostupan javnosti na snimku koji kruži internetom a na kojem se vidi kako se gomila stijenja nakon eksplozije survalo u rijeku Cijevnu.

Opširnije...

Smanjiti cijenu "Sozine" za putnička vozila na 1 euro, podstaći domaće goste da ostvaruju prihod u turizmu

Građanski pokret URA pozvao je danas javno državnu komapniju “Monteput” da smanji cijenu putarine kroz tunel Sozina za putnička vozila na 1 euro, a za ostale vrste vozila 50% posebno imajući u vidu krizu izazvanu pandemijom koronavirusom i sve većim problemima u turističkoj privredi.

Opširnije...