Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Građanski pokret URA najoštije se protivi razmjeni zemljišta između Opštine Ulcinj odnosno Vlade Crne Gore i privatne firme iz Nikšića, saopštili su danas iz ulcinjskog odbora ove partije.
“Takav zahtjev za nas je neprihvatljiv iz prostog razloga jer je pomenuto zemljište nezakonito oduzeto od 204 ulcinjskih porodica, i u postupku je pred domaćim i međunardnim institucijama. One trebaju da daju svoj kančan sud o maslinjacima u ovoj uvali odnosno da donesu jedino pravno valjano rješene a cijenimo da je ono da se zemljište vrati ranijim vlasnicima”, istakli su oni.
Skreću pažnju javnosti da je Valdanos nažalost postalo zemljište za grabež velikih moćnika.
“To nam je potvrdio nekoliko puta sadašnji predsjednik Crne Gore Đukanović, koji je prilikom posjete Opštini Ulcinj u oktobru 2016. godine javno rekao da je za njega problematika Valdanosa završena stvar i da to treba dati privatnoj firmi na upravljanje i prihodovanje. Danas poslije dvije godine znamo na koga je to Đukanović mislio kada je rekao”, kažu oni.
Iz ulcinjskog pokreta URA tvrde da aktuelna vlast u tom gradu neće vratiti maslinjake ranijim vlasnicima i da to potvrđuje i bezbroj sporazuma i ankesa između Force i DPS-a koji su pogaženi bez ikakve odgovornosti .
“Jer su fotelje i lični interesi važniji od opštih interesa Opštine Ulcinj i njenih građana. Ukoliko žele da dokažu suprotno još jednom pozivamo lokalnu vlast da se oštro usprotivi ustupanju zemlje na Valdanosu, i da ovo pitanje razmatrimo u lokalnom parlamentu. U suprotnom, biće jasno za čije interese rade”, zaključuju oni u saopštenju.