Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Građanski pokret URA podnio je danas prigovor na sadržaj emisije „Dvogled“ koja se emituje u novoj programskoj šemi RTCG-a, Savjetu tog emitera i Agenciji za elektronske medije, zbog kako tvrde govora mržnje prema srpskoj nacionalnoj zajednici i klevećenja i etiketiranja ljudi.
Kako kažu u novoj programskoj šemi RTCG-a našla se emisija „Dvogled“ valjda zamišljena kao suprotstavljenje oprečnih stavova što je pohvalno i špto je između ostalog jedna od osnovnih uloga Javnog servisa.
„U spornoj emisiji emitovanoj 27. septembra sagovornici su bili istog stanovišta i govorili su sa istih pozicija ali to je najmanje važno u cijeloj priči. Ono što je frapantno i što nas je natjeralo na reakaciju kao političku partiju građanske provijencije jeste grubo iznešeni govor mržnje koji je podstrekivao na rasnu, vjesku i nacionalnu mržnju prema građanima srpske mnacionalne zajednice u Crnoj Gori“, objašnjavaju iz pokreta URA.
„Naimena određenje sagovornika prema posjeti srpskog književnika Matije Bećkovića Budvi, filozof Milenko Perović je na sraman način kazao da on može dolaziti samo u opštinama gdje su četnici na vlasti tako klevećući i etiketirajući ljude na način bez ikakvog osnova. Perović je na vrhuncu govora sa elementima fašizma zakjljučio da se nada da će Bećković ubuduće moći da gostuje samo u Brodartevu, i tako se grubo ogriješio o Zakone i Ustav Crne Gore“, dodaju iz pokreta URA.
Oni su od Savjeta RTCG-a zatražili da ovu emisiju zbog svega navedenog „skine“ sa programa Javnog servisa a od Agencije za elektronske medije da izrekne mjeru upozorenja prema RTCG-u.