Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

“Za ime novog-starog direktora policije Veselina Veljovića vezuju se mnoge afere koje su poznate javnosti, međutim u moru kontroverznih stvari kao da je promakla jedna veoma indikativna, a to je afera prisluškivanja ambasadora zemalja članica NATO-a”, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.
Podsjećaju da je 2012. godine  objelodanjeno da su prisluškivani rezidentni ambasodori zemalja članica NATO-a u Crnoj Gori zbog kojih je podnio ostavku i tadašnji direktor ANB-a Vladan Joković, a nedugo zatim Veselin Veljović a potom premješten na drugu funkciju.
“Ponovni izbor Veljovića na funkciju ne samo da je nezakonit već jeste na neki način ‘povratak na mjesto zločina’ pa ne čudi što se u diplomatskim krugovima već počelo šuškati kako bi Veljović mogao opet pokazati svoju zavidni ‘tehniku doušništva’, što šteti ugledu Crne Gore i objašnjava karakter autoritarnog režima”, istakli su u URA.
Iz ove partije upozoravaju da je izbor Veljovića šamar zdravom razumu i po svemu sudeći najava sve snažnijeg zokreta Crne Gore od integracionih procesa i suptilnog propagiranja euroskepticizma koji treba da zaustavi reformski proces, naročito zbog aktivnosti u poglavlja 23 i 24.
“Izbor Veljovića je dokaz totalnog posrnuća sistema. Vratiti čovjeka koji je organizovao “Crne trojke”, aferu “Listing”, bio i ostao aktivni učesnik napada na novinare i čovjek kome su prijetnje dio poslovne etike, katastrofalan je izbor za sve što ima veze sa bilo kojom  značajnom funkcijom u društvu” dodaju u URA.
Oni pozivaju Veljovića da kaže odakle mu milionska imovina, i smeta li mu što su smanjene akcize na cigarete.
“Izbor Veljovića uslijedio je nakon što je dio opozicije počeo da ostvaruje značajnije kontakte sa predstavnicima međunarodne zajednice. Slučajno ili ne, pokazaće vrijeme”, zaključuju u partiji Dritana Abazovića.