Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Odluka Žirija za dodjelu ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića pokazala je da predsjednik Opštine Veselin Grbović nastavlja praksu dodjeljivanja nekad prestižne nagrade svojim drugovima. Nakon što je prethodne dvije godine nagradu dodijelio svojim bliskim prijateljima Dušanu Đuroviću u čijoj firmi je upošljena njegova žena i Ranku Jovoviću koji je u gradu poznat kao predsjednikov bliski poslovni saradnik na čije ime se vode moža i neke Grbovićeve nekretnine.

Ovog puta je otišao korak dalje, dodjelivši nagradu, grobaru crnogorske kulture Branislavu Mićunoviću. Kada su gradjani Nikšića čuli za odluku žirija zapitali su se čime je popularni Źaga zadužio Nikšić? Da li možda zbog vladinog Programa podrške razvoju kluture Nikšića čiji naziv vrijeđa ugled i istoriju Nikšića. Da li je Źaga samim tim što je iz budžeta Vlade CG davao naš novac zadužio Nikšić pa mu se moramo adekvatno odužiti?

O ovogodišnjem Žiriju njegovom stvarnom predsjedniku Grboviću (poslušni jotovani šešir je samo glumio predsjednicu) najbolje govori činjenica da su  dodjelili  nekakvu utješnu nagradu - Povelju humanosti jednoj od heroina Nikšića, ženi koja je svijetli primjer grada pod Trebjesom i čitave Crne Gore. Tatjana Vukićević  više nego iko zaslužuje Nagradu oslobođenja Nikšića, jer je dala dio svoga života da bi spasila drugog u skladu sa najsvjetlijim primjerima čojstva i junaštva.

Nasuprot njoj skorojevići i grobari nikšićke kulture dobijalju nagrade radeći, potpuno suptotno od Tatjane Vukićević, samo za svoje i partijske interese,  ne misleći na druge.
Još jednom se ispostavilo da partijski žiri radi ne poštujući kriterijume propisane Pravilnikom, nego po nalogu Grbovića i DPS-a.


Rade Milošević, politički direktor GP URA