Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

“U ime Građanskog pokreta URA svim vjernicima islamske vjeroispovijesti širom svijeta upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog praznika Kurban bajrama”, navodi se u čestitki predsjednika URA Dritana Abazovića.

“Kurban bajram je blagdan radosti i blagostanja koji na poseban način povezuje ljude i obnavlja zajedništvo. U tom duhu, želim vam da ga provedete u miru, u porodičnom i prijateljskom okruženju, kako dolikuje dobrim ljudima, komšijama i vjernicima”, ističe Abazović.

“Poštujući vjerska opredjeljenja, a istovremeno uvažavajući različitost vjerskih osjećanja, posebno ističem da je tolerancija i međusobno razumijevanje jedini put opstanka, zajedničkog života i razvoja naše drzave”, navodi Abazović u cestitki.

“Neka žrtva koja se simbolički vezuje za Kurban bajram, označi spremnost cijele zajednice da stane u odbranu univerzalnih vrijednosti, pomogne siromašnima i nemoćnima i učini dodatni napor da se olakša život svakom stanovniku naše države”, zaključuje se u čestitki predsjednika URA Dritana Abzovića.