Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

DPS je, u svom posljednjem reagovanju, još jednom dokazala da je najlicemjernija partija, poznata po svojoj kameleonskoj politici i “anonimnim“ autorima koji se stide sopstvenog imena i prezimena. Pa su tako, nakon što su kupili izbore i konstituisali vlast sa 30 odbornika – od kojih nijedan nije zadovoljan, počeli da lupetaju sa fiktivnim i kontradiktornim brojkama, o kojima nemaju blage veze. Da nije karikaturalno i smiješno, zaista bi bilo uvredljivo i tužno, ukazao je funkcioner ulcinjskog Građanskog pokreta URA i nekadašnji potpredsjednik Opštine Ulcinj, Safet Beci.
 
Beci, koji je obavljao funkciju drugog čovjeka Ulcinja tokom trajanja opozicione vlasti u tom gradu, objašnjava zbog čega DPS-ovo “prividno maskiranje stvarnosti vrijeđa zdrav razum svakog građanina Ulcinja“.
 
 “Prvo su kazali da Opština duguje čak 53 miliona eura, a da nisu pokazali strukturu samog duga. Da bi sada napamet pričali bajke o sezoni, koja je jedva uhvatila zamah tek 2. avgusta. Svima je poznato da DPS u svom maniru obožava da manipuliše drugima, ali se izgleda takav psihološki sindrom proširio na njihovo ukupno biće, pa su i sami počeli da vjeruju u sopstvene laži“, ukazao je Beci.
 
On je istakao da će, radi građana najjužnije crnogorske Opštine, podsjetiti na nekoliko činjenica koje “u ovim vrelim danima, mogu malo rashladiti ingeniozne umove u DPS-u i spustiti ih na zemlju“.
 
“Prije nego što je DPS počeo sa granatiranjem Dubrovnika, slanjem snajperista po Bosni i deportovanjem Bošnjaka, naš Ulcinj je bio turistički gigant. A onda su došli sadašnji genijalci i uništili nam budućnost. Srušili su brojne hotele, poput Galeba, Lida, Belvia, uništili Solanu i devastirali obalu, ali i dozvolili da se izgradi na hiljade nelegalnih objekata, koji su zahvaljujući aktuelnom gradonačelniku – uz novac dat na ruke – priključeni na elektro-distribucionu mrežu. Tako je pravi ulcinjski turizam postao niskobudžetno i divlje vašarište, dok je nekolicina funkcionera preko noći stekla multimilionsko bogatstvo“, ukazao je Beci.
 
On podsjeća da je URA formirala opozicionu vlast u tom gradu, kako DPS i njegovi sateliti ne bi dobili priliku da “makar za neko vrijeme, raskubaju preostale resurse Ulcinja“.
 
“I tako smo spasili Valdanos i Solanu od njihove krađe i natjerali ih da smišljaju novi zakon, kako bi Opštinama oduzeli ingerencije u planiranju prostora. Borili smo se u slučaju K1, vrijednom preko 10 miliona eura, i spriječili već dogovorenu egzekuciju. Napravili smo strateški plan razvoja Opštine i platili čak milion eura dugovanja, koje su napravili DPS i njihovi jednako loši sateliti, te ostavili gotovo rješenje za Parking servis. Za sve to vrijeme, oni su preko svojih istaknutih funkcionera i podanika u drugim partijama, radili sve da opstruiraju rad opštinskih službi, o čemu najbolje svjedoči primjer akva-parka u Štoju, kojeg sada pompezno najavljuju“, ukazao je Beci.
 
On podsjeća da je URA, kada je riječ o kadrovskim rješenjima, izuzetno ponosna na sve ljude koji su časno i pošteno radili u ime organizacije i koji su “za razliku od svih drugih piona vlasti, partijskih militanata i fantomskih savjetnika, jedini radili u interesu građana Ulcinja“.
 
“Dobro znaju Ulcinjani da ljudi koji prestavljaju pokret URA mogu raditi bilo gdje i da su dokazani u svojim profesijama, kao što znaju i predstavnici aktuelne vlasti da bi bez političke moći i uzurpiranja funkcija, bili potpuni marginalci u našem gradu, koji ne bi imali priliku da ni svoje privatno auto operu o trošku Opštine, kao što to sada uveliko čine. Način njihovog rada je najbolje opisao i sam premijer Duško Marković, na posljednjem premijerskom satu, kada je i sam priznao da svakodnevno dobija zahtjeve iz Opštine Ulcinj za isplatu ličnih dohodaka“, ukazao je Beci.
 
On je ironično istakao da se Vlada Ulcinju okrenula posebno prije prethodnih lokalnih izbora, kada je “odlučila da pomogne proces eutanazije našeg grada, finansirajući pogubne projekte bivšeg gradonačelnika“.
 
“Naravno, sve je to bilo u cilju da onemoguće da vas partija “spakovanih kofera“ napusti, dok su drugim partijama-satelitima novac dijelili u kesama. Sve sa jednim ciljem: da preuzmu Ulcinj i daju ga u potpuno vlasništvo prvoj familiji. Nastavak priče čuvamo za naredno saopštenje, koje očekujemo, sem ako Kusovac kojim slučajem nije na godišnjem odmoru. Ali ih uvjeravamo da su nam dobro poznati svi njihovi mračni planovi, pa ih podsjećamo da je sve u životu itekako prolazno, a da sramota živi zauvijek“, zaključio je Beci.