Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Stav premijera Duška Markovića koji je danas kazao da je Veselin Veljović kredibilan kandidat za direktora Uprave policije je sraman i predstavlja jasnu sliku dekadentne politike DPS-a, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni podsjećaju javnot da je Veselin Veljović kompromitovani državni službenik koji je svojevremeno u policijskom kampu na Zlatici kolege pod plaštom predavanja o NATO-u obučavao kako da odbrane pobjedu DPS-a na izborima.

„Spasilac Đukanovića kojeg vade iz naftalina je isto što i nekad Radojka Rutović na RTCG-u, Darko Šuković u Živoj istini ili Beba Popović na Pinku. Čuvari tekovina DPS-a i ništa drugo“, istakli su oni.

Iz URE navode i da je na javnoj sceni malo kompromitovanih ljudi kao što je, kako ga je Marković nazvao kredibilan, Veselin Veljović.

„Je li kredibilnost ono kad za svoga mandata šefa policije ne uhapsite i ne otkrijete nijednog počionica kriminalnih obračuna na crnogorskim ulicama, je li kada vas bošnjačka javnost sumnjiči da ste vršili policijski teror nad njima ranih devedesetih, je li kad ste u autu sa komandirom Radosavom Lješkovićem išli na goloruke crnogorske građane, je li kad ste u dilu sa Žarkom Burićem prodali policijski kamp na Zlatici pa poslije kod njega po duplo nižoj cijeni kupili stan, je li kad protivzakonito snimate razgovore crnogorskih građana što je potvrdio i Ustavni sud? Kredibilitet, nema šta“, kazali su u pokretu URA.

Zaključuju da će pratiti ovaj slučaj i da će se potruditi da o ovome saznanja stignu i do zvaničnih međunarodnih adresa.