Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Rebalans budžeta, drugi put u ovoj godini predstavlja poraz države u ekonomskoj politici i priznanje nadmoći sivog tržišta nad legalnim tokovima plasiranja prodaje proizvoda koji podliježu akicznom oporezivanju, ustvrdili su danas u Građanskom pokretu URA.
“Koliko god se neuka Vlada trudila da opravda ovakve svoje postupke, i najobičnijim laicima je jasno da mijenjanje strateške ekonomske politike u samo 6 mjeseci predstavlja neznanje i poraz jedne politike. Tamo gdje postoji odgovornost ona ne bi izostala u ovakvim situacijama”, ističu oni.
Pad planiranih prihoda i nekontrolisno povećanje troškova i povećanje granice zaduživanja sa planiranih 295 miliona na sadašnjih 739  miliona ne mogu ni u jednoj teoriji biti uspjeh, sem u onoj koju propagira DPS.
“Poreski dug preduzeća sa crnih lista konsantno raste i oni ne izmiruju svoje obaveze prema državi. Na drugoj strani uslovi za sivo tržište prodaje proizvoda su nikad bolji i Vlada nema kapaciteta da se izbori sa ovim problemom a vrlo vjerovatnije i ne želi zbog dila sa ljudima umreženim u te tokove”, tvrde oni.