Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Cijenimo i duboko poštujemo čin našeg kolege Neđeljka Rudovića, koji je na nesvakidašnji način za crnogorsku političku scenu pokazao odgovornost, javni moral i široki demokratski kapacitet, a čime je URA još jednom demonstrirala suštinsku razliku u odnosu na političke konkurente. URA ostaje kuća slobodnih mišljenja, različitosti i istinske demokratije, kao što je to oduvijek i bila, a sa kolegom Rudovićem nastavljamo borbu za građansku i demokratsku Crnu Goru, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Rudović je juče podnio ostavku na sve stranačke funkcije, dok je ostao član pokreta URA.

On je zastupao mišljenje da treba prekinuti bojkot državnog parlamenta, dok su organi pokreta URA donijeli skoro jednoglasne stavove da bi “prekid bojkota bio protivan Planu izbornih reformi, koji su Abazović i Bečić predstavili komesaru EU, Johanesu Hanu.

U pokretu URA su uvjereni da “sadašnje konceptualne razlike najviših organa stranke i Neđeljka Rudovića, zbog kojih je na odgovoran način podnio ostavku na sve funkcije u stranci, ne smiju biti prepreka ka ostvarivanju onoga zbog čega je URA i osnovana – promjena u Crnoj Gori”.

„Vjerujemo i da će Neđo Rudović kroz dalje članstvo u Građanskom pokretu URA doprinositi kreiranju politika stranke i da ćemo vrlo brzo biti ponosni što smo ostvarili zajednički i najviši cilj – smjenu aktuelne vlasti u Crnoj Gori“, zakljuju u saopštenju iz Građanskog pokreta URA.