Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Predstavnici vladajuće većine na Cetinju prilikom donošenja Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte moraju uzeti u obzir zabrinjavajuće veliki procenat nezaposlenih, penzionera i korisnika socijalnih primanja, kao i to da je značajan boj građana u sopstvenoj režiji opremao zemljište, kazao je danas predsjednik cetinjskog odbora URA i odbornik te stranke u Skupštini Prijestonice Filip Adžić.
On navodi da je na sjutrašnjem zasijedanju nelegitimno izabrane Skupštine Prijestonice planirano usvajanje Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte i  to u formi koja, kako kaže »nekorespondira sa realnim mogućnostima građana«.
»Ogroman dug od preko 35 miliona eura po raznim osnovama i preglomazna administracija koja je nesavjesno uvećana zarad izbornog rezultata sada se pokušava  servisirati povećanjem nameta građanima te stoga smatramo da je cijena neprimjereno visoka za izrazito nizak životni standard i da je ovo još jedan u nizu udara na ionako skroman budžet naših sugrađana«, ističe Adžić.
Kaže da iz Građanskog pokreta URA konkretno, predlažu umanjenje cijene od minimum 50% kada su u pitanju objekti  do 200m2 neto površine i objekti čiji je vlasnik ili član familije osoba s invaliditetom, dok za objekte neto površine iznad 200m2 predlažu umanjenje od minimum 30%.
»Predviđeno uvećanje za one koji plaćaju u mjesečnim ratama, a takvih će biti najveći broj,  sa predloženih 20% trebalo bi svesti na 5%, jer bi u suprotnom to predstavljalo klasično reketiranje građana i to pored redovne kamate i obavezne hipoteke koju Odluka propisuje. Kada je u pitanju rok otplate za sve objekte, bez obzira na površinu, predlažemo da to bude 240 mjeseci kako bi makar u tom dijelu olakšali veliki teret građanima«, navodi Adžić.
Zaključuje da ukoliko vladajuća većina na Cetinju zaista vodi računa o interesima onih koji na Cetinju i žive i razumiju njihove potrebe i probleme, kako su to besomučno ponavljali u predizbornoj kampanji, usvojiće predložene mjere Građanskog pokreta URA i to će biti usvojen na zadovoljstvo svih građana.