Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Neodržavanje postojećih mostova u Podgorici je nedopustivo i samo je pitanje vremena kada neki od neodržavanih mostova može ugroziti bezbjednost ali i živote građana, saopštio je danas Lazar Miranović, član Opštinskog odbora URA Podgorica.
On kaže da posebno zabrinjavajuće stanje ima Krivi most u kojeg se decenijama nije ulagalo i koji je svake godine u sve lošijem stanju.
„Rupe na pješačkoj površini i kolovozu, otvorene šahte ili zatvorene ogromnim betonskim poklopcima predstavljaju pravo zastiđe za most koji se nalazi u užem jezgru grada i za most koji dnevno opsluži po nekoliko hiljada građana. Slično stanje je i na susjednom mostu kod kružnog toka za Nikšić i Cetinje i ovim problemom se treba što prije pozabaviti“, saopštio je Miranović.
On kaže i da će se odbornici Građanskog pokreta URA u novom sazivu Skupštine Glavnog grada zalagati da se po hitnom postupku izdvoje sredstva za rekonstrukciju i sanaciju prevashodno Krivog mosta a onda i ostalih.
„Imamo informaciju da je budžetom Glavnog grada za 2018. predviđeno izdvajanje sredstava za rad komisije koja će analizirati stanje mostova i predložiti mjere za njihovu sanaciju ali to nije dovoljno. Mora se naći način da se u što hitnijem intervalu izdvoje sredstva za sanaciju i rekonstrukciju mostova po prioritetu. Cijenimo da je prioritet Krivi most koji je u očajnom stanju“, navodi Miranović.
Dodaje i da se drugi mostovi ne održavaju pa čak i Milenijum koji je jedan od simbola Glavnog grada.
„Taj nemar za nepokretna bogatstva ovog grada nije dopustiv i takvo stanje se mora mijenjati“, zaključuje Miranović.