Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

O namjerama Vlade da usvaja evropske tekovine i da se bori za vladavinu prava možda najbolje govori situacija po kojoj je osuđeni korupcionaš iz redova SD-a Nebojša Obradović poslije presude dobio novi posao u Ministarstvu saobraćaja, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

“Vlada je opet zatajila na ispitu na kojem se polaže spremnost države da se uhvati u koštac sa onim što nam u svakom izvještaju predstavljaju sa međunarodnih adresa kao rak-ranu naše države – korupciju. Da je Vlada razriješila Obradovića nakon pravosnažne presude za korupciju u produženom trajanju, naredne tri godine ne bi mogao da obavlja bilo kakvu javnu funkciju. Zbog toga je Vlada “čekala” skoro dvije godine, da osuđeni korupcionaš Obradović sam podnese ostavku, kako bi ga njegova partija samo rasporedila na neko drugo mjesto u javnom sektoru” kazali su u pokretu URA.

Dodaju da je još jednom na djelu prikazan sistem vrijednosti koje zagovaraju Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate.

“Najbolji đaci na Birou rada a osuđeni korupcionaši u državnoj upravi. Pošteni radnici na ulici a osuđeni korupcionaši u kabinetskim foteljama. Svaki treći građanin u zoni siromaštva, a kokteli Socijaldemokrata na platnom spisku države – to su vrijednosti koje neće od ove zemlje nikada napraviti normalno mjesto za život”, zaključuju oni.