Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Nakon fotografija zaplijenjenih stvari bezbjednosno interesantnih osoba na Cetinju a koje su objavljene u medijima pokazalo se sasvim jasnim da su te osobe u sprezi sa Demokratskom partijom socijalista, saopštili su danas iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.
To tvrde jer se na slici oduzetih stvari može vidjeti rokovnik Prijestonice Cetinje kojeg su dobijali zaslužni aktivisti DPS-a i funkcioneri Prijestonice.
“Tačnije, jedan od rokovnika koje su sadašnji ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik cetinjskog DPS-a Jovan Martinović dijelili funkcionerima Prijestonice i zaslužnim aktivistima partije pronađen je i zaplijenjen u akciji policije koja je prethodnih dana provjeravala bezbjednosno interesantne osobe, a što se može vidjeti i sa objavljenih slika u medijima”, navode oni.
Kažu da je ovo još jedan u nizu pokazatelja koji potvđuje njihovu priču o potpunoj sprezi DPS-a i organizovanih kriminalnih grupa.
Dodaju i da su sramne nedavne odluke tamošnjeg Osnovnog suda po kojima nema elemenata krivičnog djela u slučajevima “kapuljače” i “zalutali mejl” koji su se pred sudom na Cetinju našle iz razloga narušavanja slobode glasanja pred lokalne izbore u tom gradu i pred predsjedničke izbore.
“Cetinjski Osnovni sud odbio je zahtjev tamošnjeg tužilaštva da naloži RTCG-u dostavljanje snimka koji je zabilježila Televizija Crne Gore tokom izborne noći 26. novembra, a na kojem se vidi grupa mladića sa kapuljačama preko glave. Sud je odbio i zahtjev tamošnjeg tužilaštva da se izda nalog za oduzimanje i pretresanje računara koji je u vlasništvu Centra za konzervaciju i arheologiju, a u postupku izviđaja protiv osumnjičene direktorice te ustanove Biljane Brajović da je uticala na zaposlene prilikom glasanja za predsjedničke izbore”, navode iz cetinjskog pokreta URA.
“Ovim potezom očigledne kriminalne stvari Osnovni sud na Cetinju ocjenjuje kao radnje bez elemenata krivičnog djela i time se ruga cjelokupnoj cetinjskoj ali i crnogorskoj javnosti. Jasna je pozadina ovakvih odluka kao i što su jasni svi potezi pravosudnih organa po pitanju izbornih zopotreba od strane DPS-a. Dok je tako i dalje ćemo u izvještajima sa evropskih adresa imati i aferu “Snimak” i još nemali broj sličnih zabilježenih prilikom svakih izbornih ciklusa. Naravno, kada nema rezultata tapkaćemo u jednom mjestu a evropske budućnosti sa DPS-om ne može biti”, ocijenili su iz cetinjskog pokreta URA.
Poručuju da vjeruju da većina građana ne želi da im djeca odrastaju u takvom ambijentu i da zbog toga neće nikada odustati od svoje borbe.