Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović ocjenjuje grotesknim istup članova Savjeta RTCG-a nakon smjene Andrijane Kadije i kaže da se radi o pionima režima i da je ta činjenica jasna sveukupnoj crnogorskoj javnosti.
“Odlukom da ponovo zarobe javni servis zabadaju prst u oko zdravom razumu, profesionalnom novinarstvu, slobodnim građanima Crne Gore, ali i zapadnim partnerima koji od Crne Gore očekuju napredak, a ne povratak u mrak jednopartizma i pretvaranje javnog servisa u propagandni servis vlasti i nekontrolisane moći”, navodi Rudović.
Dodaje da će zbog ove situacije trpiti i pregovori o pridruživanju EU, jer, kako tvrdi,nemoguće je u ovakvim uslovima očekivati napredak i zatvaranje najvažnijih poglavlja.
“Zbog pokušaja očuvanja moći i neograničene vlasti trpi cijela država i postaje zarobljenik vladajuće klike. Promovisanjem poslušnosti DPS sa svojim slugama u Savjetu RTCG-a i ostalim paradržavnim organima koji bi formalno trebalo da budu kontrolori vlasti DPS-a nestavlja se bezobraznim urušavanjem fundamentalnih vrijednosti koje jedno društvo čine koherentnim i elementarno zdravim”, zaključio je Rudović.