Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Zbog zabrinjavajućeg kadrovskog  stanja u Kliničkom centru Crne Gore oglasili su se danas iz Građanskog pokreta URA i poručili da neko mora snositi odgovornost zbog odlaska velikog broja načelnika odjeljenja iz te zdravstvene ustanove.
Prema informacijama Sindikata doktora nedicine Crne Gore objavljenim juče tu ustanovu su nakon Velibora Majića, načelnika Operacionog bloka, Mire Samardžić, načelnice Odjeljenja za endokrinologiju, Nataše Miketić Bajić, načelnice Odjeljenja za reumatologiju, Vanje Karađinović, načelnice Odjeljenja za radioterapiju, Marije Zekić, načelnice službe opšte medicine DZ BD i Marijane Bogavac, glavne sestre GAK-a napustila još dva doktora. Slađana Radulović, načelnica Odjeljenja za pulmologiju IBD i Snežana Pavićević, načelnica Odjeljenja za nefrologiju IBD podnijele su ostavke na tim pozicijama.

“Ovo je već alarmantno stanje i pozivamo ministra zdravlja i direktoricu Kliničkog centra koji su najodgovorniji za ono što se dešava u Kliničkom centru u Podgorici da snose odgovornost. Crna Gora je mala država koja sebi ne može dozvoliti luksuz da ostaje bez ljekara stručnjaka u svojoj oblast i ovo je posljednji javni poziv nadležnima da krenu u rješavanju ove haotične situacije u zdravstvu”, navode u pokretu URA.

Podsjećanja radi kulminacija u lošem upravljanju Kliničkim centrum uslijedila je prošlog mjeseca kada je došlo do incidenta na Odjeljenju za terminsku novorođenčad jer je majka greškom otpuštena kući s tuđom bebom.  Tada je smijenjen direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vojislav Miketić. Od ostalih nadležnih niko nije snosio odgovornost.