Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Visoka izlaznost je najbolji lijek za suzbijanje izbornih nepravilnosti kojim obiluje današnji izborni dan u Crnoj Gori i zato je važno da preko 70 % građana iskoristi svoje biračko pravo jer je to garant konačnih promjene u Crnoj Gori, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni ističu da ono čemu svjedoče građani Crne Gore može se vidjeti još jedino u poludiktaturama kakva je crnogorska i nigdje više na evropskom tlu.

„Vladajuća DPS manjina se koristi već ustanovljenim nezakonitim metodama sa ciljem da ometaju izborni dan i da demotivišu građane da masovno izađu i iskažu svoju volju. Reketiraju, ucjenjuju, plaše, kupuju  pritom zaboravljajući da iza njih stoji manjina ucijenjenih i potkupljivih građana koja ne misli na budućnost novih generacija“, naglasili su iz URA.

Oni su pzvali sve građane da ne nasijedaju na jeftine političke trikove i da u što većem broju izađu i iskoriste svoje biračko pravo jer je visoka izlaznost najbolji način da se ove nepravilnosti svedu na minimum uticaja na konačan ishod izbora.

„Takođe, pozivamo građane da svaku nepravilnost koju uoče ili ukoliko budu izloženi bilo kakvoj vrsti pritiska o tome odmah obavijeste nadležne državne organe, nevladine organizacije, misiju OEBS-a u Crnoj Gori i izborni štab predsjedničkog kandidata Mladena Bojanića. Više je poštenih i časnih porodica, više je časnih i poštenih građana i pobijedićemo“, stoji u zaključku saopštenja iz Građanskog pokreta URA.