Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Iz Foruma mladih Građanskog pokreta URA čestitali su danas svim crnogorskim studentima njihov dan koji se obilježava u sjećanju na pogibiju Žarka Marinovića sa Cetinja koji je na današnji dan 1936. godine bio žrtva sukova tokom studentskih demostracija čiji je cilj bio borba za prava studenata i pružanje otpora represiji.

„Ovaj dan je prilika da se svi mladi i studenti u našoj zemlji podsjete na veliku Marinovićevu žrtvu koja je imala za cilj jednu plemenitu i antifašističku ideju. Ta ideja je ona na kojoj je sagrađena naša država, no od ideala za bolje i pravednije društvo dosta smo se odmakli“, kazali su u Forumu mladih URA.

Navode da mlade generacije većim aktivizmom i doprinosom moraju vratiti i oživjeti ideale boljeg i pravednijeg društva u kojem će svi građani živjeti dostojnim životom.
„Mladi kao nosioci novih i naprednih ideja moraju raskrstiti sa nasljeđem prošlosti, sa onim što i danas ranjava crnogorsko društvo i ne dozvoljava mu da iskaže sav svoj potencijal. Moramo se ujediniti u ideji za srećnije, ekonomski bogatije i demokratsko zrelije društvo kakva su izgradila sve razvijenije evropske države“, ističu iz Foruma mladih URA.

Zaključuju da je prvi korak ka navedenim idealima smjena vlasti kao osnov demokratije i kao objektivni sud o tome da je jedna te ista garnitura političara imala trideset godina da napravi nešto, a porušila je gotovo sve.